Η Ikea, εταιρεία του ομίλου Fourlis, σε συνεργασία με τη Βακαλό δίνουν χώρο στους σπουδαστές της να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να οραματιστούν μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα με έργα τέχνης που έχουν ως πρώτη ύλη και πεδίο έμπνευσης τους τελευταίους έντυπους καταλόγους Ikea.

Η συνεργασία αυτή αφορά στην επανάχρηση του τελευταίου έντυπου καταλόγου των προϊόντων της Ikea, ο οποίος καταργήθηκε και εμπλουτίστηκε η ηλεκτρονική έκδοσή του, εμπνέοντας με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά σε «πράσινες» καθημερινές επιλογές και συνήθειες.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του πρώτου και δεύτερου έτους της σχολής, χρησιμοποίησαν χιλιάδες τεμάχια καταλόγων Ikea και δημιούργησαν, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και με την καθοδήγηση των καθηγητών της σχολής, περισσότερα από 350 έργα τέχνης με έμπνευση την κυκλικότητα και την επανάχρηση. Τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων πραγματοποιήθηκαν στις 30 Μαρτίου στους χώρους της σχολής, ενώ θα είναι προσβάσιμη για το κοινό από 31 έως και 28 Απριλίου.