Το Ίδρυμα Vodafone και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) συνεργάζονται με σκοπό να προσφέρουν δωρεάν το αγαθό της επικοινωνίας σε πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone διαθέτει 5.000 κάρτες SIM, οι οποίες παρέχουν δωρεάν 100GB data, 150΄ δωρεάν προς αριθμούς εντός ΕΕ, 1000΄ λεπτά προς ουκρανικούς αριθμούς και 300΄ προς αριθμούς Vodafone.

Η διάθεση των καρτών SIM – εκ των οποίων οι 3.000 θα διατεθούν στην Αθήνα και οι 2.000 στη Θεσσαλονίκη – ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει για έναν μήνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενέργειας, εργαζόμενοι της Vodafone θα βρίσκονται στα σημεία παροχής των καρτών SIM, και σε συνεργασία με εργαζομένους της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και εθελοντές διερμηνείς θα προσφέρουν υποστήριξη στους ενδιαφερομένους, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.

Η Κατερίνα Σιπητάνου, Corporate Affairs Manager της Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Στο Ίδρυμα Vodafone, μέσα από τις ενέργειές μας, συνδυάζουμε την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας του Ιδρύματος Vodafone με την Ύπατη Αρμοστεία για τη στήριξη προσφύγων. Έτσι, βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας από την Ουκρανία που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να επικοινωνούν δωρεάν με τους δικούς τους ανθρώπους όπου και να βρίσκονται».