Η έλλειψη ξεκάθαρου ROI επιπλέον εμπόδιο

Τους παράγοντες που αναστέλλουν την επένδυση στο digital video advertising αναδεικνύει νέα έρευνα του IAB Europe, που διενεργήθηκε τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Δύο στους πέντε (42%) διαφημιζόμενους και ένα στα δύο agencies (52%) υποστηρίζουν ότι η απουσία cross-screen measurement αποτρέπει την επένδυση, με το ένα τέταρτο (25%) των publishers να έχουν την ίδια άποψη.

Επιπλέον, το ROI αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί, κάτι που επίσης περιορίζει την επιλογή του συγκεκριμένου format: το 33% των διαφημιζόμενων αναφέρει ότι δεν έχει σαφή εικόνα για τον αντίκτυπο του digital video στα έσοδα, ποσοστό που ανέρχεται στο 44% για τα agencies, σηματοδοτώντας για αυτά το σημαντικότερο ανάχωμα.

Από την πλευρά τους, οι publishers επισημαίνουν το campaign measurement και reporting ως το συνηθέστερο εμπόδιο (35%), με την αδυναμία για ξεκάθαρο ROI να ακολουθεί (33%). Σύμφωνα με τις προβλέψεις του WARC, το online video advertising παγκοσμίως θα αναπτυχθεί κατά 5% φέτος, με πολλούς διαφημιζόμενους να το επιλέγουν χάρη στις ευκαιρίες brand building που προσφέρει.

Το 58% αυτών υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο επένδυσης, ενώ και τα agencies φαίνεται να συμφωνούν (47%). Ωστόσο, για τα agencies, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το reach σε κλίμακα (53%), αλλά και η καλύτερη στόχευση, το personalization και η διεύρυνση του reach των τηλεοπτικών καμπανιών. (Πηγή: WARC)