Σε εορταστικό κλίµα πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, η Τελετή Απονοµής των Health & Safety Awards 2018.

Για µια ακόµα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.
Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισµούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονοµής παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθµα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισµών, φορέων και επαγγελµατικών συνδέσµων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά µε την ΥΑΕ στα κράτη-µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράµµισε την «αξία» της εφαρµογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήµανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν µεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεµάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόµενες προκλήσεις και ευκαιρίες.

Ταυτόχρονα, ο Χριστοδούλου τόνισε ότι µεγαλώνει η ανάγκη για ενηµέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενηµέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο πρόεδρος, συµβάλλει µε συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βραβεία και Τιµητικές Διακρίσεις
Ιδιαίτερα σηµαντική στιγµή της βραδιάς υπήρξε η απονοµή των Τιµητικών Βραβείων προς το Υπουργείο Εθνικής Άµυνας (το βραβείο παρέλαβε ο Λυµπέρης Ζαµπέτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναµικού και Περιβάλλοντος και Συνταγµατάρχης του Νοµικού Σώµατος), το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (το βραβείο παρέλαβε ο Θεόδωρος Δέδες, Μέλος του Επιστηµονικού Συµβουλίου) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “CSR HELLAS” (το βραβείο παρέλαβε ο Πάκης Παπαδηµητρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) για τη συνολική συνεισφορά τους στον κλάδο. Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισµούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι FrieslandCampina Hellas, Διαχειριστής Εθνικού Συστήµατος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Υπουργείο Εθνικής Άµυνας, Παπαστράτος, Goldair Handling, Knauf Γυψοποιία και Εταιρεία Διανοµής Αερίου Αττικής.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδοµές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες OTE, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος. Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωµένη σε «Δραστηριότητες Εµπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Μυτιληναίος, Διαχειριστής Εθνικού Συστήµατος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Εταιρεία Διανοµής Αερίου Αττικής, Ελληνικά Πετρέλαια, Παπαστράτος, Χάλυψ Δοµικά Υλικά, Motor Oil – Διυλιστήρια Κορίνθου, Avin Oil, Coral, Όµιλος Ηρακλής, Imerys Greece και OTE. Η παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Νικολέττα Κρητικού, δημοσιογράφος του Euronews. Χορηγοί των βραβείων είναι οι εταιρείες GEP και Ergonomia και τιμητικοί υποστηρικτές οι φορείς ΣΒΒΕ, ΣΒΘΚΕ, ΣΕΒΤ και ΣΕΧΒ.

Αναλυτικά, τις εταιρείες που βραβεύθηκαν, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονοµής, θα βρείτε στο www.hsawards.gr.