Νέο πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γύρω από τις νέες τεχνολογίες

Παρουσιάσθηκε νωρίτερα σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Generation Next της Vodafone, που σκοπό έχει να προσφέρει σε νέους εφήβους από όλη τη χώρα δωρεάν πρόσβαση σε γνώσεις γύρω από τις νέες, εκθετικές τεχνολογίες και την επιστήμη. Ενδεικτική της σημασίας που η Vodafone Ελλάδας αποδίδει στο νέο αυτό πρόγραμμα, ήταν η παρουσίασή του από τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρό της, Χάρη Μπρουμίδη, παρουσία δημοσιογράφων και πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone.

Παράλληλα, το πρόγραμμα θα επικοινωνηθεί με ευρεία καμπάνια που θα συμπεριλάβει offline και online Μέσα. Χτίζοντας πάνω στην επιτυχία του υφιστάμενου προγράμματος Stem Powering Youth, το Generation Next θέτει στο επίκεντρο την ολοκληρωμένη ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα, www.generationnext.vodafone.gr, η οποία προσφέρει 10 ενότητες μαθημάτων σε 3 πυλώνες, με έμφαση στη βιωματική μάθηση. «Για πρώτη φορά μαθητές και καθηγητές από όλη την Ελλάδα αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε STEM γνώσεις.

Στόχος του Ιδρύματος Vodafone, είναι μέσα από το πρόγραμμα να προετοιμάσει και να εισάγει τους νεαρούς “εξερευνητές” στις νέες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το μέλλον, στρέφοντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους προς την εξεύρεση λύσεων για τη διευθέτηση κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων», δήλωσε ο Χάρης Μπρουμίδης. «Ο όμιλός μας έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο: να συμβάλουμε με τις δράσεις μας στην πρόσβαση 10 εκατ. νέων σε ψηφιακές δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης έως το 2025, σε όλες μας τις αγορές», συμπλήρωσε ο ίδιος.