Η Tetra Pak ανακοίνωσε πως πελάτες της στην Ευρώπη ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν χάρτινα καλαμάκια στις συσκευασίες της. Αυτή η κίνηση κάνει την Tetra Pak, όπως επισημαίνει, την πρώτη εταιρεία χάρτινης συσκευασίας που θα παρέχει χάρτινα καλαμάκια για τις συσκευασίες της στην Ευρώπη.

Η εταιρεία, επιπλέον, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημοσιεύσει και να μοιραστεί τις καινοτομίες γύρω από τα χάρτινα καλαμάκια, καθώς και τις περαιτέρω εξελίξεις, στηρίζοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων στα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης. Ο Adolfo Orive, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tetra Pak, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως δημιουργήσαμε ένα χάρτινο καλαμάκι το οποίο είναι απολύτως λειτουργικό και πληροί τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στο όραμά μας να παρέχουμε μια συσκευασία που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά, συμβάλλοντας σε μια χαμηλών εκπομπών άνθρακα κυκλική οικονομία». Κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμο χαρτί με πιστοποίηση FSC όπως η υπόλοιπη συσκευασία, το νέο χάρτινο καλαμάκι θα είναι αρχικά διαθέσιμο για 3 μικρές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται κυρίως για γαλακτοκομικά προϊόντα και ροφήματα για παιδιά.