Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Ιωάννης Βουγιούκας έδωσε το «παρών» στο 9ο Delphi Economic Forum, συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα «Cultivating a Thriving SME Ecosystem for a Stronger Economy».

Μαζί του στο πάνελ συμμετείχαν οι Κώστας Χριστοδούλου, Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής, Attica Bank, Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος, ΕΒΕΑ, και Γιάννης Σπυρόπουλος, Διευθύνων εταίρος, Octane Management Consultants, ενώ τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Νατάσα Στασινού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ανάφερε ότι στην ουσία δεν υπάρχει μόνο έλλειμμα χρηματοδότησης, αλλά συνολικά έλλειμμα τραπεζικής εξυπηρέτησης.

Οι τράπεζες επενδύουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και ενώ φαίνονται πλήρεις λειτουργικά παρατηρείται επιδείνωση της εξυπηρέτησης προς τους πελάτες τους.

Επιπλέον, στις ΜμΕ ο ρόλος των τραπεζών πρέπει να είναι και συμβουλευτικός, κάτι απολύτως αναγκαίο για τις επιχειρήσεις αυτές που δεν έχουν τις δομές και τη στελέχωση μιας μεγάλης εταιρείας.