Ένα «full agency review», όπως το αποκαλεί η ίδια, πραγματοποιεί η Pfizer, το οποίο περιλαμβάνει τους λογαριασμούς media, δημιουργικού, PR και άλλων τομέων. Η διαδικασία διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο και θα τελεί υπό την in-house επίβλεψη του CMO Drew Panayiotou, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία πέρυσι. Η φαρμακοβιομηχανία έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με πολυάριθμα agencies σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Assembly και Carat για τα media και VMLY&R και Grey για το creative.

Σύμφωνα με την εταιρεία Comvergence, η Pfizer δαπάνησε πέρυσι 1,476 δισ. δολάρια σε measured media, εκ των οποίων περίπου 40% προορίζεται για το digital. H Βόρεια Αμερική, η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης, εκτιμάται στα 1,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Comvergence, ενώ, στην περιοχή EMEA, διατίθενται περίπου 40 εκατ. δολάρια.

«Ο νέος CMO της Pfizer διενεργεί review όλων των agencies της εταιρείας, ως μέρος του συνεχούς μετασχηματισμού της, προκειμένου να γίνει η καλύτερη στον επιστημονικό κλάδο. Η εταιρεία θα επιδιώξει επίσης να προσλάβει ταλέντα σε μια σειρά από ρόλους για να συμπληρώσει την προσπάθεια», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

(Πηγή: MediaPost)