Σε 50 ερωτήσεις ημερησίως και πέντε «ερωταπαντήσεις» ανά session περιόρισε η Microsoft τα chat sessions τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν οι χρήστες στην πλατφόρμα Bing, ορίζοντας την «ερωταπάντηση» ως μια συνομιλία με το AI chatbot η οποία περιέχει μια ερώτηση και μία απάντηση.

Η αλλαγή αυτή ακολούθησε τα παράπονα ατόμων που υιοθέτησαν νωρίς τη συγκεκριμένη τεχνολογία, κάνοντας λόγο για ανησυχητικές και προκατειλημμένες συζητήσεις. Τα δεδομένα της εταιρείας έδειξαν ότι η πλειονότητα όσων δοκιμάζουν την πλατφόρμα μπορεί να βρει απαντήσεις μέσα από πέντε sessions, ενώ μόλις 1% των συζητήσεων στο chat εμπεριέχουν 50 ή περισσότερα μηνύματα. Πλέον, μετά από 5 ερωταπαντήσεις σε ένα chat session, η τεχνολογία προτρέπει τον χρήστη να επιλέξει ένα νέο θέμα και να κάνει εκκαθάριση του context.

Και ενώ η Microsoft δεν ανέμενε το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως ανέφερε σε post ο Sam Altman, CEO, OpenAI, η οποία δημιούργησε την τεχνολογία πίσω από το chatbot, επισήμανε περισσότερες προκλήσεις όπως των biases. Σε tweet του, δήλωσε ότι το ChatGPT δεν θα πρέπει να διαθέτει προκαταλήψεις και σημείωσε ότι «η εταιρεία εργάζεται για να υλοποιήσει αυτήν την αλλαγή, καθώς και όλες τις αλλαγές σε ζητήματα που ανησυχούν τον χρήστη».

(Πηγή: Media Post)