Ο ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ κατατάσσεται πρώτος από όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών ως προς τα ΜΜΕ, στη διεθνή έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η αίσθηση των πολιτών ότι η ΕΡΤ έχει ανακτήσει την ουδετερότητα και την αμεροληψία της στον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων, γίνεται κάθε χρόνο και ισχυρότερη, καθώς από πέρυσι έως φέτος ανέβηκε 6 θέσεις στον σχετικό πίνακα και είναι πλέον στις τρεις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το site Dikaiologitika.gr και στην 2η θέση η «Καθημερινή». Το Reuters διεξάγει κάθε χρόνο σε δεκάδες χώρες τη συγκεκριμένη έρευνα και δημοσιεύει τα αποτελέσματά της σε όλα τα κράτη που έχει παρουσία.

«Η επιλογή του πρακτορείου να εμφανίσει την ΕΡΤ ως σύνολο, αναδεικνύει και τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει όχι μόνο στον τηλεοπτικό τομέα, αλλά και στο ενημερωτικό της ραδιόφωνο το Πρώτο Πρόγραμμα, όπως και στο site της, το Ertnews.gr», αναφέρει η ίδια η ΕΡΤ.