Ανατρεπτική καμπάνια που δημιουργήθηκε για το Pride.

Η τελευταία καμπάνια της Diesel, ακολουθεί έναν άντρα καθώς σταδιακά γίνεται γυναίκα, όμως αυτό ίσως δεν είναι το πιο αμφιλεγόμενο στοιχείο της. Η μάρκα κάνει ένα βήμα παραπέρα με τη νέα της ταινία «Francesca», στην οποία πρωταγωνιστεί το μοντέλο και ακτιβίστρια Harlow Monroe, που είναι και στην πραγματικότητα trans.

Με την υπογραφή της Publicis Italy και τη σκηνοθεσία του Francois Rousselet, το τρίλεπτο σποτ καταγράφει το ταξίδι ενός νεαρού αγοριού που γίνεται γυναίκα, από τα πρώτα στάδια της περιποίησης, τη λήψη αγωγής, την υιοθέτηση ενός πιο θηλυκού στυλ, μέχρι την επιλογή του γυναικείου φύλου στην αίτηση διαβατηρίου. Ωστόσο η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, είναι η τελευταία ανατροπή που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη: η Francesca εγκαταλείπει τελικά το Diesel της και μπαίνει στο μοναστήρι.

Η διαφήμιση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Diversity, μια ιταλική οργάνωση για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, ενώ το agency συνεργάστηκε στενά με την πρωταγωνίστρια, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η καταγραφή της μετάβασης ήταν ακριβής. Αν και τα γυρίσματα έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο, το λανσάρισμα συνδυάζεται με τον μήνα του Pride, με την Diesel να έχει δημιουργήσει μια dedicated collection για τον θεσμό, ενώ ετοιμάζει και ταμείο για την υποστήριξη πρωτοβουλιών σχετικών με την ταυτότητα φύλου και την ενσωμάτωση στην εργασία.
(Πηγή: AdAge)