Φέτος το καλοκαίρι, η Coca-Cola επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος «Zero Waste Future» που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, στις παραλίες, με την υλοποίηση του προγράμματος «Zero Waste Beaches», σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εφαρμόζονται πρωτοποριακές, για τα ελληνικά δεδομένα, δράσεις, όπως η διαλογή στην πηγή και η συλλογή υλικού με χωριστό ρεύμα για τα πλαστικά μπουκάλια, ενώ συνδυάζεται με καθαρισμούς των παραλιών, όπως και πρόγραμμα εκπαιδεύσεων σε παραλιακές επιχειρήσεις, τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους επισκέπτες. Φέτος, το Zero Waste Beaches πραγματοποιείται σε εννέα δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, περιλαμβάνοντας 27 παραλιακές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, συμπληρώνεται με καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, στην τηλεόραση, τον Τύπο, τα ψηφιακά Μέσα και outdoor επικοινωνία στις στάσεις λεωφορείων, και με κάλεσμα των πολιτών για ενεργή συμμετοχή στην ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών, μέσω μιας online διαδραστικής ενέργειας στο Messenger της Coca-Cola. Το πρόγραμμα Zero Waste Beaches αποτελεί μέρος της ευρύτερης εταιρικής καμπάνιας #Neversettle που λάνσαρε η Coca-Cola στην Ελλάδα πριν λίγες εβδομάδες.