Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, οι 700 περίπου εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη της ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, διέδωσαν το μήνυμα «Αλκοόλ & οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της «13ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», η οποία διενεργήθηκε ταυτόχρονα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε 34 πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή 40 χώρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, περίπου 2.500 νέοι φόρεσαν το αναγνωριστικό βραχιολάκι αποδεχόμενοι την πρόσκληση να γίνουν οι ήρωες της βραδιάς (οι «Οδηγοί της Παρέας») και να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ.

Η δράση διοργανώθηκε με τη συμβολή της ACS για 3η συνεχόμενη χρονιά, έτσι ώστε οι αποστολές με τα απαραίτητα υλικά για τη διοργάνωση της «13ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» να φτάσουν με ασφάλεια και στην ώρα τους στις 34 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.