Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις δυνατότητές της στον τομέα των owned media, με εξειδίκευση στo programmatic advertising, η Stagwell εξαγόρασε τη Freestar. Η Freestar συνεργάζεται με σημαντικούς publishers, όπως οι Boston Globe Media, Fortune Media, Legacy, Enthusiast Gaming κ.ά.
Η εταιρεία αξιοποιεί την πλατφόρμα PubOS και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της, προκειμένου να βοηθήσει τους εκδότες να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα, να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους κ.ά. Η Stagwell δηλώνει ότι η τεχνολογία της Freestar και το δίκτυό της θα τη βοηθήσουν να συνδέσει τους διαφημιζόμενους πιο άμεσα με τους εκδότες, να βελτιώσει τα audience data και να οδηγήσει σε πιο αποδοτικές συναλλαγές.
Η Freestar θα ενσωματωθεί στις δραστηριότητες media και commerce της Stagwell, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο owned media της, το οποίο διευθύνει ο Ben Berentson. Η εταιρεία θα διατηρήσει την επωνυμία της, ενώ τόσο ο CEO Kurt Donnell όσο και ο Freedman θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους.
(Πηγή: MediaPost)
Ακολουθήστε μας σε LinkedIn & Facebook και γίνετε μέλος της μεγαλύτερης ελληνικής κοινότητας του κλάδου.