Από το 2003, την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, η έρευνα Best Workplaces αποτελεί θεσμό για την ανάδειξη των οργανισμών που προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, με τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού και τις επιτυχημένες πολιτικές του HR να αποτελούν αρωγό της διάκρισης αυτής.

Μέσα από την έρευνα Best Workplaces, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, διακρίθηκαν φέτος 23 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:
– 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 251 εργαζόμενους,
– 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και
– 3 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών έγινε για 13η συνεχή χρονιά, βασισμένη στα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces, με τη συνολική συμμετοχή 51 εταιρειών από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 21.822 εργαζόμενους. Την επίσημη εκδήλωση βράβευσης των επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου, με τη συμμετοχή περισσότερων των 400 προσκεκλημένων, τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πολιτικών, Οικονομικών και Επιχειρηματικών Φορέων, ενώ τα βραβεία παρέδωσαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ, Kωνσταντίνος Μπίτσιος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ.

Στην έναρξη της τελετής, ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Hellas, Δημήτρης Γ. Μαύρος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμα χρονιά, βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για να κτίσουν ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον, επενδύοντας σημαντικούς πόρους και προσπάθεια. Η προσήλωσή τους στην επίτευξη αυτού του στόχου, η οποία απ’ ότι φαίνεται είναι συνεχής, έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στη φήμη τους και στη θέση τους μέσα στην αγορά, όσο και στην πιστότητα των πελατών τους. Πιστεύω ότι έχει γίνει αντιληπτό πως το άριστο εργασιακό περιβάλλον βοήθα τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης όπως αυτή που ζούμε σήμερα, όχι μονό να είναι βιώσιμες και οικονομικά υγιείς, αλλά επιπλέον να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αλλαγές που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την κρίση που αντιμετωπίζει η οικονομία μας». Τέλος, σημειώνεται ότι οι εταιρείες που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν στην εκδήλωση, είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη και οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Ιούνιο στο Λουξεμβούργο.

Το Great Place to Work®, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για περισσότερα από 25 χρόνια, με στόχο το «χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον». Το Great Place to Work®, για να διαμορφώσει τη λίστα Best Workplaces με τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη καθώς και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ερωτηματολόγιο Trust Index© για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit© για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών. Πληροφορίες: ww.greatplacetowork.gr

Best Workplaces 2015
  Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόµενοι   Κατηγορία 50 – 250 εργαζόµενοι   Κατηγορία 20 – 49 εργαζόµενοι
1 Pfizer Hellas 1 AbbVie Φαρµακευτική 1 SAS Institute
2 Διαµαντής Μασούτης Α.Ε. 2 MARS Group (Hellas) 2 PCS
3 NN Hellas (πρώην ING Greece) 3 Microsoft Hellas 3 ActionAid Ελλάς
4 MSD 4 British American Tobacco Ελλάς    
5 PepsiCo – Tasty Foods 5 Coca-Cola Hellas    
6 Μπάρµπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε. 6 Epsilon Net    
7 Pharmathen 7 Johnson & Johnson Hellas Καταναλωτικά Προϊόντα    
8 KLEEMANN 8 TRAVELPLANET24    
9 Β. Καυκάς Α.Ε. 9 Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Eπιχειρήσεων    
10 Accenture 10 Novo Nordisk Ελλάς