Με αφορμή τη νέα προσπάθεια παρεμπόδισης της λειτουργίας της εφαρμογής Freenow στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία απορρίφθηκε σε πρώτο στάδιο από το αρμόδιο δικαστήριο, η εταιρεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, η εφαρμογή μας εγκαινίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη λειτουργία της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά από οκτώ μήνες λειτουργίας, η εφαρμογή στο Ηράκλειο Κρήτης έχει ήδη αποκτήσει μια σημαντική θέση στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης», προσθέτοντας: «Παρ’ όλα αυτά, δεν μοιράζονται όλοι τη δική μας αποστολή για μικρούς χρόνους αναμονής, διαφάνεια στην τιμολόγηση και έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών, για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Για άλλη μια φορά, κληθήκαμε να αποδείξουμε ότι είμαστε υπέρ των οδηγών, που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και πως η λειτουργία μας στην Ελλάδα είναι σύννομη. Και τα καταφέραμε».

Η ανακοίνωση της εταιρείας κατέληγε: «Είναι όμως καιρός και η Πολιτεία να εκσυγχρονίσει επιτέλους τη νομοθεσία για τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η καινοτομία που προάγει την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη πρέπει να προστατεύεται».