Στελέχη της Facebook βρέθηκαν σε πρόσφατο event του Interactive Advertising Bureau (IAB), όπου υποστήριξαν ότι η υπηρεσία των video ads ταιριάζει απόλυτα στον χώρο του connected TV και του streaming. Παράλληλα, έδωσαν έμφαση και στα features της σχετικά με το video brand safety, το οποίο έχει μετατραπεί σε καίριο ζήτημα για τους διαφημιζομένους.

Το μήνυμα της Facebook δεν είναι νέο, καθώς επιχειρεί χρόνια να προσεγγίσει τους marketers με μέτρα ελέγχου ποιότητας στα video ads. Τώρα, ωστόσο, διαθέτει μια νέα επείγουσα δυναμική, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει σκληρότερο ανταγωνισμό από νεότερους ανταγωνιστές της, όπως οι Snapchat και TikTok, ενώ, παράλληλα, περισσότεροι διαφημιζόμενοι απαιτούν πιο ασφαλή χώρο για να «τρέξουν» τις διαφημίσεις τους.

Η Bianca Bradford, Director and Head of Agency της Facebook για τη Βόρεια Αμερική, εξήγησε πώς η εταιρεία ανέπτυξε το video advertising, γνωστό και ως «in-stream», το οποίο προβάλλεται σε videos δημιουργών και publishers. Η Facebook λάνσαρε φέτος το «topic targeting», το οποίο επιτρέπει στα brands να επιλέξουν τα θέματα των videos όπου θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις. (Πηγή: AdAge)