Πάνω από ένα εκατ. groups και 13,5 εκατ. posts που προωθούν τη ρητορική του μίσους «κατέβασε», τον τελευταίο χρόνο, το Facebook, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Τα νούμερα αυτά ανακοινώθηκαν μαζί με τη νέα πολιτική που εφαρμόζει η πλατφόρμα, προκειμένου να «διατηρήσει την ασφάλεια στις ομάδες της», στην οποία περιλαμβάνεται μία νέα δέσμευση για περιορισμό της εξάπλωσης των συμβουλών που σχετίζονται με την υγεία.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα αφαίρεσε από τα recommendations, περιόρισε από την αναζήτηση και σύντομα, όπως αναφέρεται, θα μειώσει το περιεχόμενό τους από το newsfeed των στρατιωτικών, όπως το Boogaloo, και αναρχικών groups με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ λαμβάνει αυστηρά μέτρα κατά του ακροδεξιού, συνομωσιολογικού κινήματος QAnon, αφαιρώντας 790 σχετιζόμενα groups.

Επιπλέον, αφαίρεσε διαφημίσεις της καμπάνιας του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump, που περιέχουν ναζιστική εικονογράφηση και πραγματοποίησε έλεγχο για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, εν μέσω πανδημίας, δημιούργησε μία fix ενότητα με αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον Covid-19, καθώς αυξάνονται οι καταγγελίες για έξαρση του αντι-εμβολιαστικού κινήματος στις σελίδες και στα groups.
(Πηγή: Adweek)