Αποδεικνύοντας ότι η δημιουργική κοινότητα της χώρας μας δεν χάνει την έμπνευση, το κέφι της και τη διάθεση για δημιουργία, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας απένειμαν φέτος το Μέγα ΕΒΓΕ 2021 στους G Design Studio.

Τα αποτελέσματα των Ελληνικών Βραβείων Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας – ΕΒΓΕ 2021 ανακοινώθηκαν φέτος, σε μία διαφορετική εκδήλωση στην ταράτσα του Bios. Εκεί, συγκεντρώθηκαν σχεδιαστές από όλη την Ελλάδα σε μία γιορτή της δημιουργικής κοινότητας, με τη δυνατότητα για πρώτη φορά ύστερα από πολλούς μήνες για μια εκ του σύνεγγυς επαφής με φίλους και συνεργάτες να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κλίματος ευφορίας. Τα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας διοργανώνονται από το περιοδικό +Design.

Τα φετινά 1.199 έργα τα οποία κατέθεσαν 330 δημιουργοί, έκριναν για πρώτη φορά τέσσερις εξειδικευμένες κριτικές επιτροπές: η Επιτροπή Ταυτότητα & Συσκευασία με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Λιάκο, Γραφιστικών Εφαρμογών με Πρόεδρο την Ελένη Μπεβεράτου, Εικονογράφηση με Πρόεδρο τη Μυρτώ Δεληβοριά και Ψηφιακών Εφαρμογών με Πρόεδρο τον Steve Vranakis. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ενώ ο αριθμός των συμμετοχών παρουσίασε μία –αναμενόμενη από τις συνθήκες– μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι, ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε κατά 12%.

ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το Μέγα ΕΒΓΕ 2021 κατέκτησαν φέτος οι G Design Studio, κάτι που επιτυγχάνουν για τρίτη φορά στην ιστορία τους, κερδίζοντας 4 βραβεία, 10 επαίνους αλλά και το Χρυσό Γραφιστικών Εφαρμογών για τη σειρά αφισών «Ήρωες χθες, σήμερα και αύριο» που σχεδίασαν για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το Χρυσό στις κατηγορίες «Ταυτότητα και Συσκευασία» απονεμήθηκε στην Backyard Design Lab για το έργο της «The Naxos Apothecary Brand» του ομίλου Κορρέ. Η Στέλλα Δημητρακοπούλου κέρδισε το Χρυσό Εικονογράφησης για την εικονογράφηση του βιβλίου «Μαμούν» των εκδόσεων Μικρή Σελήνη, ενώ το Χρυσό Ψηφιακών Εφαρμογών πήγε στους Odd Bleat για την καμπάνια «Dior Femme Noel 2020».

Παράλληλα, το Αριστείο Τυπογραφίας απονεμήθηκε στην Karlopoulos & Associates για το project «πρώτο πλάνο #304 & #305» και το Βραβείο Πελάτη απέσπασε η Τράπεζα Πειραιώς.

«Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗΣ»
«Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως, παρά τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε λόγω του Covid-19, η δημιουργική μας κοινότητα δεν έχασε ούτε την έμπνευση ούτε την καινοτομική της διάθεση», ανέφερε ο Δημήτρης Φακίνος Διευθυντής των ΕΒΓΕ. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε –έστω και με περιορισμούς– να βρεθούμε ξανά από κοντά, να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε τους νικητές των ΕΒΓΕ 2021, κάποιους από τους δημιουργικότερους ανθρώπους της χώρας μας». Τα πλήρη αποτελέσματα των ΕΒΓΕ είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ebge.gr.

«ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΧΑΡΑΣ»
«Είμαστε πανευτυχείς με τη βράβευσή μας ως εταιρεία της χρονιάς στα ΕΒΓΕ 2021. Η περσινή παραγωγή ήταν αποτέλεσμα τεράστιου κόπου, που όταν επιβραβεύεται με τόσες διακρίσεις γίνεται τεράστια χαρά. Είμαστε τυχεροί που κάνουμε αυτό το επάγγελμα, γιατί μέσα σε δύσκολες εποχές, με τα υλικά μας: χρώματα, σχήματα, εικόνες και γράμματα, δημιουργούμε συνθέσεις χαράς. Ευχαριστούμε τις κριτικές επιτροπές, τη διοργάνωση των ΕΒΓΕ και φυσικά τους πελάτες μας, γιατί με την εμπιστοσύνη τους πάμε μπροστά. Τέλος, ένα μεγάλο εύγε σε όλη την ομάδα του G Design Studio».
G Design Studio