Συνολικά 11 ελληνικές επιχειρήσεις διακρίθηκαν στα European Business Awards 2017/18 sponsored by RSM, αποδεικνύοντας για ακόμα μια χρονιά ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα όχι μόνο παραμένει «ζωντανή», αλλά μπορεί και να διακριθεί.

Για 11η συνεχή χρονιά, η RSM Ελλάδος βράβευσε τους 11 National Winners των European Business Awards 2017/2018 sponsored by RSM. Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Οικία της Βρετανίδας Πρέσβειρας, Kate Smith CMG, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018. Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε ομιλία και συνεχάρη τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διακριθεί στα βραβεία. Στην απονομή των βραβείων συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδος, Άθως Στυλιανού, ο Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards, Adrian Tripp, και η Βρετανίδα Πρέσβειρα για την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σημαντικοί Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι παρακολούθησαν τη βράβευση των 11 National Winners των European Business Awards 2017/18 sponsored by RSM. Η τιμητική διάκριση των επιχειρήσεων ως National Winners, ξεχωρίζει τις καλύτερες επιχειρήσεις στις 12 κατηγορίες των European Business Awards sponsored by RSM. Για τη φετινή χρονιά, 289 επιχειρήσεις επιλέχθηκαν ως National Winners από τις 34 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία, ως οι καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης και διαγωνίστηκαν στον τελικό βάσει της κατηγορίας στην οποία συμμετείχαν.

Το γεγονός πως 11 από τις 289 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι ελληνικές αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας, καθώς 14 μόνο χώρες, από τις 34 οι οποίες συμμετέχουν στα βραβεία, είχαν πάνω από 10 National Winners. Η επιτυχία αυτή ενισχύει την δυναμική παρουσία της χώρας μας στα βραβεία και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά. Συγχρόνως, η διάκριση αυτή έδωσε στις 11 εταιρείες National Winners το εισιτήριο για τον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό και τις κατέταξε στην ελίτ των καλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης.

Ο Άθως Στυλιανού δήλωσε σχετικά: «Η δυναμική παρουσία της χώρας μας, για 11η συνεχή χρονιά, σε έναν διαγωνισμό υψηλού κύρους όπως τα European Business Awards sponsored by RSM, αποδεικνύει πως οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν καταφέρει να δραστηριοποιηθούν μέσα σε ένα απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως αυτό της χώρας μας, λειτουργούν με καινοτομία και υψηλά πρότυπα που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών αναπτυξιακών προοπτικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι 11 ελληνικές επιχειρήσεις έφτασαν στον ευρωπαϊκό τελικό, έχουμε δηλαδή τόσους National Winners όσους η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες πολύ μεγαλύτερες από την Ελλάδα. Η διάκριση αυτή μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον. Συγχαρητήρια στους 11 National Winners από όλους εμάς στην RSM Ελλάδος».

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ RSM
Η προσπάθεια για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσω των European Business Awards sponsored by RSM ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και πραγματοποιείται από την RSM Ελλάδος, μέλος του δικτύου της RSM, του 6ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων παγκοσμίως, η οποία είναι κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των βραβείων. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, η RSM Ελλάδος υποστήριξε τις ελληνικές επιχειρήσεις αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού.

Στόχος της RSM Ελλάδος είναι η ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και η προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν παρά την αβεβαιότητα του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Έτσι, μαζί με τις ελληνικές εταιρείες που κατάφεραν να διακριθούν, η RSM στέλνει ένα πολύ δυνατό και θετικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνισε: «Είναι ανάγκη να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την υγιή επιχειρηματικότητα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι πρωτοβουλίες όπως η δική σας συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη των θετικών παραδειγμάτων που χρειάζεται να προβάλλουμε στην προσπάθεια όλων μας να αναδείξουμε τα οφέλη που προκύπτουν από την επιχειρηματικότητα».

Την εκδήλωση υποστήριξαν χορηγικά οι εταιρείες Genesis Pharma, Green και ο όμιλος Υγεία. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν διακριθεί στο παρελθόν στα European Business Awards sponsored by RSM και με την πράξη τους αυτή αποδεικνύουν ότι είναι άξιοι αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας της RSM για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.
Ο τελικός των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, στις 23 Μαΐου 2018, όπου και ανακοινώθηκαν οι νικητές της κάθε κατηγορίας.

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Για πρώτη φορά φέτος, τα European Business Awards sponsored by RSM εισήγαγαν μια νέα διαδικασία διεξαγωγής με σκοπό να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι οποίες διέπονται από υψηλή επιχειρηματική αριστεία. Βάση της νέας διαδικασίας, τον Δεκέμβριο του 2017 ανακοινώθηκαν οι 2898 «Ones to Watch» επιχειρήσεις από τις 34 χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία. Από την Ελλάδα, διακρίθηκαν 55 επιχειρήσεις που κατέκτησαν τον τίτλο Ones to Watch, ο οποίος τους έδωσε τη σκυτάλη για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού.

Το δεύτερο στάδιο αφορούσε την ανάδειξη των 289 «National Winners», οι οποίοι επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders. Οι National Winners εκπροσώπησαν τη χώρα τους στις 12 κατηγορίες του διαγωνισμού σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού, η κριτική επιτροπή επέλεξε την καλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση για κάθε μία από τις 12 κατηγορίες, στις οποίες απονεμήθηκε το European Business Award της κατηγορίας τους.

Οι 11 ελληνικες εταιρειες «National Winners»

ΕΛΒΙΑΛ The ELITE Award for Growth Strategy of the Year
SOCIALAB The Award for Innovation
ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ The Germany Trade & Invest Award for International Expansion
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ The Social Responsibility & Environmental Awareness Award
ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ The Workplace & People Development Award
REΖΟS BRANDS The Customer & Market Engagement Award
EPSILON NET The Digital Technology Award
OWIWI The New Business of the Year Award
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ The Business of the Year Award with Turnover €0-25M
MEDBEST The Business of the Year Award with Turnover €26-150M
ATTICA – ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ The Business of the Year Award with Turnover €150M+