Κάλυψη των άμεσων, και όχι μόνο, αναγκών των πληγέντων, ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και των αρμόδιων αρχών, συμβολή στην αναδάσωση και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Ο ιδιωτικός τομέας απέδειξε για ακόμα μια φορά τα αντανακλαστικά του, συνδράμοντας με ποικίλους τρόπους τον αγώνα κατά των πυρκαγιών που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα προχώρησε στην προσφορά 100.000 ευρώ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, ρουχισμού και υποστήριξης των πληγέντων, καθώς και για την ενίσχυση του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος με την αγορά 2 οχημάτων μεταφοράς πυροσβεστών και ελαστικών πυροσβεστικών οχημάτων.

Η Ikea προχώρησε στην κατάθεση 100.000 ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής για την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης, δεσμεύεται να στηρίξει την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενισχύει ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας στην Εύβοια και υποστηρίζει το πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών με έμφαση στην Εύβοια.

Τη στήριξή τους στους πληγέντες σε Αττική και Εύβοια προσέφεραν η Novibet και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο πλαίσιο του προγράμματος The GiANT Heart, με περισσότερους από 200 πληγέντες να φιλοξενούνται σε δωμάτια 10 ξενοδοχειακών μονάδων.

Η Πλαίσιο Computers προχωρά σε δωρεά σχολικών τσαντών και γραφικής ύλης στους 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας.

Cosmote, Vodafone και Wind συνέδραμαν τους συνδρομητές τους στις πληγείσες περιοχές με δωρεάν λεπτά ομιλίας και GB και η Nova προχώρησε σε σειρά ενεργειών, όπως την παροχή δωρεάν αποκατάστασης βλαβών σε εγκαταστάσεις ή εξοπλισμό. Η Yuboto-Telephony προσφέρει στις πληγείσες επιχειρήσεις δωρεάν υπηρεσίες cloud τηλεφωνικού κέντρου για έναν χρόνο και η Alpha Bank υλοποιεί ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων.

Η Watt+Volt προχώρησε σε πλήρη διαγραφή της καταναλωθείσας αξίας ηλεκτρικής ενέργειας για τις οικιακές και επαγγελματικές παροχές των καταναλωτών των οποίων τα κτίσματα καταστράφηκαν, η ACS προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς σε όσους φορείς/ΜΚΟ/Δήμους συγκέντρωναν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, ενώ η Bwin στήριξε τους Γιατρούς του Κόσμου και τις παρεμβάσεις τους ιατρικής και ψυχολογικής φροντίδας.

Η Eurolife FFH ενεργοποίησε ειδική γραμμή εξυπηρέτησης για τα αιτήματα των πληγέντων, η MetLife ενήργησε με στόχο την ταχύτερη δυνατή διαχείριση των αιτημάτων που υποβάλλονται, και η NN Hellas προσφέρει πρόσβαση στην εφαρμογή «Doctor Online Powered by NN» στους πληγέντες, στα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος και στους εθελοντές δασοπυροσβέστες.

H KPMG προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες και σε συνεργασία με την ΜΚΟ We4all θα αναλάβει τη δεντροφύτευση 1.000 δέντρων στην Αττική και την Εύβοια.

Ο όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη παραχώρησε επιβατικά οχήματα για τη διευκόλυνση του έργου των αρχών και η Saronic Ferries ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά φορτίων βοήθειας, ενώ συνέδραμε και οικονομικά την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η Γευσήνους ανέλαβε την καθημερινή δωρεάν διανομή 1.000 γευμάτων σε πυρόπληκτους και η φαρμακευτική Breath Purity προσέφερε στις αρχές το ρινικό φίλτρο αναπνευστικής προστασίας Sinuset.

Επόμενος Σταθμός: Αναδάσωση
Η Lidl Ελλάς προτίθεται να χορηγήσει μελέτες και την εφαρμογή δράσεων αναδάσωσης, αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, προστασίας και βέλτιστης διαχείρισης των φυσικών πόρων και διαθέτει άμεσα 500.000 ευρώ.

Η Eurobank θα προβεί σε δωρεά ύψους 1.000.000 ευρώ για δέσμη δράσεων που αφορούν στην ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, σε ενέργειες για τη βιώσιμη αναδάσωση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η L’Oréal Hellas προχώρησε στον διπλασιασμό της οικονομικής στήριξής της προς τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, προχωρώντας σε επιπρόσθετη δωρεά για την αγορά, δενδροφύτευση και φροντίδα 6.000 νέων δενδρυλίων, τα οποία θα φυτευτούν στις πληγείσες περιοχές Αττικής και Εύβοιας.

Η Generation Υ, σε συνεργασία με το We4all, χορηγεί τη φύτευση 4.000 δέντρων και προσφέρει 20.000 ευρώ, το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη αναλαμβάνει την αναδάσωση τμήματος της κοινότητας Αφιδνών και η Βιανέξ προσέφερε 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με το οποίο και θα συνεργαστεί ώστε να πραγματοποιηθεί μελέτη για την οργανωμένη αναδάσωση της Βαρυμπόμπης. Η Creta Farms θα συνδράμει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία Varybopi-reset με 50.000 ευρώ.

Ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος
Η Boehringer Ingelheim Ελλάς ενισχύει τη δύναμη του πυροσβεστικού σώματος σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αντιπυρρικού αγώνα με 100.000 ευρώ, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος προχώρησε στη δωρεά 40 κυβικών καυσίμων και 60 αλυσοπρίονων και το ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ενέκρινε τη δωρεά οχημάτων για την Ελληνική Πυροσβεστική. Η εταιρεία Γρηγόρης προσέφερε δωρεάν καφέ, φαγητό και νερό σε Πυροσβέστες και Αστυνομικούς.