ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΕΣΤΩ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ…
Ανάγκη πρώτη: να πάμε ΟΛΟΙ να ψηφίσουμε. Η ψήφος δεν είναι μόνο το σημαντικότερο ατομικό δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. Είναι και ύπατο ΚΑΘΗΚΟΝ του κάθε ενεργού πολίτη, αν δεν θέλει να είναι “ιδιώτης”, κατά τον Αριστοτέλη… Ανάγκη δεύτερη: να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε μία ψήφος δεν είναι αυτή τη φορά απλώς μία ψήφος, ανάμεσα στα 6.000.000… Κάθε ΜΙΑ ψήφος κουβαλάει σήμερα από μόνη της την τύχη της πατρίδας! Κι αν κάποιος δεν βρίσκει κανένα κόμμα, που να τον εκφράζει (μάλλον δικαίως), ας ψηφίσει εκείνο, που θεωρεί λιγότερο κακό κι επικίνδυνο από τα υπόλοιπα! Αλλά να ΨΗΦΙΣΕΙ, έστω βρίζοντας!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ
Επειδή οι δημοσκοπήσεις μας λένε πόσοι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μας λένε ΠΟΙΟΙ, θα τολμήσω μία χαρτογράφηση του κύριου όγκου των ψηφοφόρων του. Πρώτοι και… χειρότεροι είναι οι νοσταλγοί του σταλινικού, υπαρκτού σοσιαλισμού και ακολουθούν: Αναρχοαριστερά γκρουπούσκουλα, κρατικοδίαιτοι και δημόσιοι υπάλληλοι, τα συνδικάτα με τα προκλητικά κι εξοργιστικά προνόμια, το ακαδημαϊκό κατεστημένο μαζί με τις «επαγγελματικές» φοιτητικές φράξιες, που δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα στην ανώτατη εκπαίδευση, βολεμένες επαγγελματικές συντεχνίες, που επίσης δεν θέλουν να χάσουν τα πελατειακά προνόμιά τους, οι πιο συντηρητικοί συμπολίτες μας, που επίσης δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα, πολιτικοί (νέας και παλαιάς κοπής), που θέλουν να διατηρήσουν το καθεστώς πελατοκρατείας και ατιμωρησίας, όσοι προσβλέπουν με αγαλλίαση στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και τέλος, πολλοί συμπολίτες μας, με αγαθές μεν προθέσεις ακόμη και ιδεολογικές, που στερούμενοι όμως πολιτικού αισθητηρίου, δεν βλέπουν την παγίδα, στην οποία πάνε να πέσουν, μαζί με ολόκληρο τον λαό!

«Αν θέλετε τη συμπάθεια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και πιο χοντρά ψέματα»! Αδόλφος Χίτλερ (1889-1945)

ΤΑ «ΔΩΡΑ»ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Διαβάστε μερικά από τα καίρια σημεία του μεταναστευτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το τεράστιο μεταναστευτικό, κοινωνικό πρόβλημα: «Ταξιδιωτικά έγγραφα προς διευκόλυνση μετάβασης τους σε πλούσιες χώρες. Αποποινικοποιεί το αδίκημα παράνομης εισόδου, εφόσον συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης. Άδεια παραμονής για ένα χρόνο, προς αναζήτηση εργασίας. Ελεύθερη διέλευση στα νοσοκομεία. Κατάργηση επαναπροώθησης στον Έβρο και στο Αιγαίο. Διευκόλυνση παροχής ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων». Σκέπτομαι σοβαρά να πάω στο Πακιστάν και να επιστρέψω ως λαθρομετανάστης!

ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Τα ημερολόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου αποτελούν τη «Μαύρη Βίβλο» της κομπίνας και της διαφοράς, που εξέθρεψε και γιγάντωσε η ΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑ! Τραγικός συμβολισμός, το γεγονός ότι αυτή η «εποποιία» αλαζονικής απάτης φέρει στην κορυφή της το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας! Αρκεί να μην περιορισθεί η «κάθαρση» στον πρώην «άρχοντα» του ΠΑΣΟΚ. Η κοινή γνώμη και η δημοκρατία απαιτούν να καθαρισθεί και να απολυμανθεί ολόκληρος ο στάβλος!

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΠΙΣΕ»!…
«Το ΠΑΣΟΚ του 13% έχει τελειώσει! Έχει πεθάνει από τον κυβερνητισμό, τον παρασιτισμό και τον κρατισμό. Το ΠΑΣΟΚ σάπισε!». Όχι, δεν είναι δήλωση ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Χρυσής Αυγής, Τάδε έφη ο Πρόεδρός του Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος προφανώς δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τον ενταφιασμό του κόμματός του!

ΣΥΝΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Έχω την αίσθηση, ότι ο μόνος χώρος, τον οποίο δεν αγγίζει η κρίση είναι το… νεκροταφείο! Ένας από τους πιο ευάλωτους χώρους, είναι αυτός των μέσων ενημέρωσης, με υπόβαθρο τον υπερπληθυσμό τους. Έτσι, το «Marketing Week», με συνετό γνώμονα την προληπτική άμυνα, θα κυκλοφορεί πλέον κάθε 15 μέρες. Τα καλά νέα για εσάς, είναι ότι το ίδιο ακριβώς θα συμβεί φυσικά και με τα «Αποτυπώματα»…

ΤΥΦΛΟΙ Τ’ ΩΤΑ ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥΝ
Βαράνε εκκωφαντικά τα καμπανάκια, τα σήμαντρα κι οι καμπάνες από παντού, για τον υπαρκτό κίνδυνο του εξοστρακισμού μας από το Ευρώ και την Ευρώπη! Πολιτικοί και πολίτες έχουμε βουλώσει όμως τ’ αυτιά μας κι έχουμε απενεργοποιήσει τη σκέψη μας! Κι όσες φορές έγινε αυτό, βιώσαμε εθνικές καταστροφές, όπως ενδεικτικά το 1920, που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή και το 1965, που έστρωσε τον δρόμο στη δικτατορία! Οι πολιτικοί τρώγονται μεταξύ τους για την καρέκλα, καλλιεργούν εντυπώσεις έξωθεν συνωμοσιών και μπλόφας των ισχυρών κι ο λαός μοιάζει έτοιμος να αυτοχειριασθεί! Είθε, την τελευταία στιγμή, ν’ ανοίξουμε τ’ αυτιά μας και το μυαλό μας!

«ΣΗΜΕΙΩΜΑ» ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
Δολοφονικό σχόλιο του Πάσχου Μανδραβέλη στην «Κ» (1.6.), για το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι το μεγαλύτερο σημείωμα ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, που γράφηκε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία»!, εννοώντας φυσικά την αυτοκτονία της Ελλάδας!

ΨΗΦΩ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ
Ό,τι μπορούν κάνουν τα κόμματα, για να αποκλείσουν τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις εκλογές. Ας ελπίσουμε ότι το εκλογικό σώμα θα τα αναγκάσει, με την ψήφο, που θα ρίξει στην κάλπη!