H Focus Bari, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χορηγός έρευνας στο Applia, πραγματοποίησε πανελλαδική έρευνα κοινού με θέμα «ΕSG: Aλλαγή ή Μεταμόρφωση;», με στόχο την αποτύπωση στάσεων, αντιλήψεων και προσδοκιών των Ελλήνων γύρω από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Applia Hellas στις 16/02, στο Ωδείο Αθηνών, με συμμετοχή 300+ συνέδρων, αναδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές χρειάζονται ενημέρωση και εμπιστοσύνη προς τις εταιρείες, ενώ η μετάβαση σε ESG πρακτικές, προϋποθέτει ουσιαστική μεταμόρφωση εταιρικής κουλτούρας.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις 1 στους 5 Έλληνες (21%) δηλώνει εξοικειωμένος με τον όρο ESG, ενώ η πλειοψηφία το αντιλαμβάνεται ως συνολική εταιρική ευθύνη, ενώ πάνω από 3 στους 4 (77%) θεωρούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων σημαντική.

Όμως, όταν η θεωρία μεταμορφωθεί σε πρόθεση πράξης, μόνο το 44% δηλώνει πρόθυμο να πληρώσει περισσότερο για πράσινες και κοινωνικά υπεύθυνες εταιρίες, αναδεικνύοντας τόσο το έλλειμμα εμπιστοσύνης όσο και το χάσμα μεταξύ αντίληψης και πραγματικής καταναλωτικής συμπεριφοράς.