Το AI chatbot της, με όνομα Bard, παρουσίασε η Google, σε μια προσπάθειά της να ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI. Το chatbot είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμο σε μόλις 10.000 έμπιστους Αμερικανούς και Ευρωπαίους χρήστες, μέχρι η τεχνολογική εταιρεία να το ετοιμάσει για ευρύτερη δημόσια χρήση. Ωστόσο, οι κάτοχοι Google accounts έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στη λίστα αναμονής. «Ακόμη και μετά από όλη αυτήν τη διαδικασία, βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια ενός μακροχρόνιου ταξιδιού στο AI.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το Bard και θα δοκιμάζουν τις δυνατότητές του, τόσο περισσότερο θα μας εκπλήσσουν», δήλωσε ο Sundar Pichai, CEO, Google και Alphabet, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους. «Θα γίνουν λάθη. Αλλά το feedback των χρηστών είναι κρίσιμο για τη βελτίωση του προϊόντος και της υποκείμενης τεχνολογίας», πρόσθεσε.

Το λανσάρισμα ακολουθεί την ευρεία επίκριση που δέχτηκε η αρχική συνέντευξη Τύπου της Google, τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς το προωθητικό υλικό της εταιρείας παρουσίασε σφάλματα στις απαντήσεις του AI σχετικά με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Web Space Telescope. Σημειώνεται ότι το Bard διαθέτει disclaimer, το οποίο επισημαίνει ότι «μπορεί να παρουσιάσει ανακριβείς ή προσβλητικές πληροφορίες, οι οποίες δεν συνάδουν με τις πεποιθήσεις της Google».

(Πηγή: Μarketingweek.com)