Τιμητική διάκριση στην ενότητα «Θεραπείες και Εμβόλια για τον Covid-19» και ένα βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν», για σκεύασμα που αφορά τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, έλαβε η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca στην 5η τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece.

Η καινοτομία κατά την πορεία της επιστημονικής ανάπτυξης του προϊόντος, ο τρόπος δράσης του, η κλινική του χρησιμότητα και το όφελος για το μέλλον της ιατρικής επιστήμης αποτέλεσαν τα κριτήρια αξιολόγησης του διαγωνισμού.

«Οι διακρίσεις αυτές ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους της AstraZeneca που εργάζονται με πάθος και προσήλωση για την ανάπτυξη και τη διάθεση καινοτόμων εμβολίων και θεραπειών, με στόχο την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και μελλοντικών προκλήσεων στη δημόσια υγεία.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και προσήλωση, καθώς πιστεύουμε ότι κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου είμαστε όλοι ασφαλείς», δήλωσε η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου.