Με μια ερώτηση και κάποιες απαντήσεις. Η ερώτηση ήταν αν με την εξέλιξη του Internet αλλά και των moble συσκευών, μπορούμε πλέον να μιλάμε για μία νέα βιομηχανία ΜΜΕ. Η απάντηση εσωτερικά ήταν πως εμείς πιστεύουμε όχι μόνο υπάρχει, αλλά και πως μια τέτοια βιομηχανία, χρειάζεται τη δική της γιορτή. Τα δικά της βραβεία.

Και κάτι παραπάνω. Πως πριν από δέκα χρόνια, αν μιλάγαμε για «ψηφιακά μέσα» εννοούσαμε την ψηφιακή έκδοση των παραδοσιακών -και ένας θεσμός όπως τα Digital Media Awards (DIME) 2014 δε θα είχε τόσο μεγάλη σημασία καθώς η εφημερίδα ή το κανάλι με τους καλύτερους Ιντερνετάδες θα ερχόταν πρώτο. Σήμερα όμως, με την εξέλιξη τόσο του ίδιου του Ίντερνετ, όσο και των μέσων μέσω των οποίων το προσλαμβάνουμε -τα smartphones, τα tablets, τα social media και τα apps-, μπορούμε πια να μιλάμε για μια νέα βιομηχανία ΜΜΕ. Και μια τέτοια βιομηχανία, χρειάζεται τη δική της γιορτή. Τα δικά της βραβεία.

Και τα δημιουργήσαμε. Ορίσαμε ενότητες, και οργανώσαμε μία κριτική επιτροπή από την αφρόκρεμα του ψηφιακού κόσμου. Ακαδημαϊκοί, άνθρωποι  από όλες τις βαθμίδες της αγοράς, στελέχη των Μέσων και της εμπορικής επικοινωνίας –δημιουργοί και οι ίδιοι και παράλληλα γνώστες σε βάθος κάθε διάστασης του Internet. Ειλικρινά, δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ισχυρότερη ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχείρημα που λέγεται  Digital Media Awards από την ενεργή εμπλοκή αυτών των ανθρώπων.

Ακόμα όμως και στις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας δεν περιμέναμε ότι η ανταπόκριση της ψηφιακής αγοράς στα Digital Media Awards θα ήταν τόσο μεγάλη! Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα «Dime» (η δική μας ονομασία για τη διοργάνωση) εταιρείες, Μέσα, marketers και developers, άνθρωποι του κόσμου της δημιουργικότητας και του περιεχομένου -ακόμα και του «σκληρού» κώδικα- μας βομβάρδισαν με ερωτήσεις, προτάσεις και συμμετοχές δείχνοντας ότι η απόφασή μας να εισηγηθούμε μια τέτοια διοργάνωση ήταν σωστή: η αγορά του digital τη χρειάζεται.

Σήμερα, μόλις λίγες ημέρες από τη μεγάλη βραδιά της τελετής στο Gazarte, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πήραν μέρος να ευχηθώ «καλά αποτελέσματα» και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου (χωρίς πλάκα) σε όλους εκείνους που τα στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και που χωρίς αυτούς η ιδέα μας θα έμενε στα χαρτιά και στο Powerpoint.

Φίλες και φίλοι, You are the music –we’re just the band!