Στη ΔΕΛΤΑ, εδώ και 68 χρόνια, βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε ελληνική οικογένεια, με φροντίδα και αγάπη. Αυτό κάναμε και τώρα, σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε όλοι μας.

Στη ΔΕΛΤΑ, εδώ και 68 χρόνια, βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε ελληνική οικογένεια, με φροντίδα και αγάπη. Αυτό κάναμε και τώρα, σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε όλοι μας.

Οι εργαζόμενοί μας υπερβάλλουν εαυτούς, ώστε οι παραγωγικές μονάδες να λειτουργούν αδιάληπτα, μέρα και νύχτα και τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα μας να φτάνουν, σε πλήρη επάρκεια, σε κάθε γωνιά της χώρα μας. Η εταιρεία με υπευθυνότητα έλαβε, από πολύ νωρίς, μια σειρά μέτρων με σκοπό να προφυλάξει τους εργαζόμενους, οδηγούς, συνεργάτες, προμηθευτές, αλλά και όλη την εφοδιαστική αλυσίδα που εργάζεται καθημερινά, ώστε να μην λείψουν τα βασικά διατροφικά αγαθά σε καμμιά οικογένεια. Παράλληλα, η ΔΕΛΤΑ επένδυσε σε συστήματα εργασίας από το σπίτι, για όσους εργαζόμενους ήταν αυτό εφικτό, με σκοπό να προφυλάξει τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Μεταφέροντας το μήνυμα
Στηρίξαμε από τους πρώτους το μήνυμα #menoumespiti με μια ολιστική καμπάνια, μεταφέροντας ένα αισιόδοξο μήνυμα, μέσα από δύο ποτήρια γάλα. «Εμείς στη ΔΕΛΤΑ φροντίζουμε υπεύθυνα για εσάς, ώστε εσείς να μένετε σπίτι, κοντά στους αγαπημένους σας, απολαμβάνοντας περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Η αξία των στιγμών κοντά στην οικογένεια και τους αγαπημένους μας, είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια παύση από την καθημερινότητα, τα άγχη και τους φόβους μας, για να αναλογιστούμε τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή μας!».

Προσφορά στο ΕΚΑΒ
Συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19, η ΔΕΛΤΑ προσέφερε στο Υπουργείο Υγείας δύο υπερσύγχρονους φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, στηρίζοντας την ανάγκη ασφαλούς διακομιδής ασθενών με κορωνοϊό προς τα νοσοκομεία αναφοράς. Οι κάψουλες αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής πίεσης.

Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού Covid – 19, ειδικά από τη νησιωτική χώρα, η αεροδιακομιδή του ασθενούς είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει σε φορητό θάλαμο αρνητικής πίεσης (Patient Isolation Unit ή κάψουλα), ώστε να προστατευθούν ασθενείς και νοσηλευτές. Ωστόσο, με τις συνθήκες της μιας μόνο κάψουλας που διέθετε το ΕΚΑΒ, δεν μπορούσαν να αντιμετωπισθούν περισσότερες από μια αεροδιακομιδές την ημέρα.

Φροντίδα σε παιδιά, ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες
Αντιλαμβανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν σε ιδρύματα και κοινωνικές δομές, -καθότι παιδιά, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες βιώνουν συνθήκες απομόνωσης- προχωρήσαμε σε πλήθος προσφορών προϊόντων. Καλύπτουμε από την αρχή της κρίσης αυτής και συνεχίζουμε ακόμη, τις ανάγκες σε γαλακτοκομικά των 550 παιδιών που διαμένουν στο Χαμόγελο του Παιδιού και στα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα.

Με τον ίδιο τρόπο φροντίζουμε και τους 150 ηλικιωμένους του Γηροκομείου Αθηνών και συνεχίζουμε τη διαρκή προσφορά μας προς την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Παράλληλα προσφέραμε τρόφιμα προς τις δομές του Δήμου Αθηναίων – ΚΥΑΔΑ, Θεσσαλονίκης και πολλούς άλλους Δήμους και φορείς που παρέχουν βοήθεια σε απόρους, αστέγους, ηλικιωμένους και σε ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη διαρκή προσφορά μας. Συνολικά σε ένα δίμηνο προσφέραμε 600.000 μερίδες προϊόντων μας!

Και συνεχίζουμε…..
Συνεχίζουμε την προσπάθεια να βρισκόμαστε με συνέπεια δίπλα στο καταναλωτικό κοινό, μέσω του Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ, επικοινωνώντας και υποστηρίζοντάς το με περισσή ευαισθησία και αμεσότητα, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η Εταιρική Υπευθυνότητα, για όλους εμάς στη ΔΕΛΤΑ, αποδεικνύεται με πράξεις προσφοράς και φροντίδας προς τους συνανθρώπους μας, με κάθε μέσο, ώστε να βγούμε όλοι από αυτή τη δοκιμασία δυνατοί και ασφαλείς!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
– Εδώ και 68 χρόνια βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε ελληνική οικογένεια
– Μέτρα για την προφύλαξη της εφοδιαστικής αλυσίδας και την επάρκεια προϊόντων
– καμπάνια #menoumespiti για ό,τι αξίζει!
– Δύο θάλαμοι μεταφοράς ασθενών στο ΕΚΑΒ
– 600.000 μερίδες τροφίμων προσφορά του διμήνου (135 τόνοι)