Για 12η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης επιβραβεύει και προάγει την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη, αναδεικνύοντας τη σημασία της στην καρδιά της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Για 12η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης επιβραβεύει και προάγει την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη, αναδεικνύοντας τη σημασία της στην καρδιά της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Τις 12 εταιρείες που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης με βάση τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index και το CRI Pass τίμησε σε online εκδήλωση την Τρίτη 30 Ιουνίου το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Σε αναγνώριση τη ιδιαίτερα σημαντικής τους προσπάθειας, η διοργάνωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία στις εταιρίες που συμμετείχαν στον Δείκτη να μοιραστούν τη χαρά της βράβευσης μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες τους. Χορηγοί επικοινωνίας της τελετής βράβευσης CR Index 2019-2020 ήταν το Capital.gr και το Forbes, η Direction Business Network και το Μarketing Week Online.

Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο όμιλος ΟΤΕ, ενώ την εκδήλωση υποστήριξαν το PRC Group/The Management House, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) και η Palladian Communication Specialists. Την τελετή απονομής χαιρέτισαν ο Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, Δημήτρης Μαύρος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης κλείνει 12 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και φέτος βραβεύει 12 επιχειρήσεις με υψηλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά πρότυπα. Ο Δ. Μαύρος τόνισε σχετικά: «Οι εταιρείες που διακρίνονται κάθε χρόνο είναι εκείνες οι ηγέτες των οποίων έχουν καταλάβει το εξής: Ότι η στρατηγική της επιχείρησης και η επιχείρηση η ίδια από τη μια πλευρά και η Κοινωνία από την άλλη, δεν είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, αλλά βαθιά αλληλένδετες».

«ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»
Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης, o Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, Νίκος Αυλώνας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ευθύνη των επιχειρήσεων και επιβραβεύονται αυτές που πληρούν 100 αυστηρά κριτήρια, ίσως τα πιο απαιτητικά κριτήρια που υπάρχουν στην Ευρώπη. Οι εταιρείες που επιβραβεύονται δεν είναι μόνο οι νικητές του σήμερα, αλλά και του αύριο, καθώς έχουν ήδη σημαντικό προβάδισμα στην ενσωμάτωση της Βιώσιμης Ανάπτυξης & ESG κριτηρίων στις λειτουργίες και την κουλτούρα τους».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τόνισε ότι φέτος τα συγχαρητήρια στους νικητές είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς η πανδημία έχει δείξει ότι η κοινωνική ευθύνη αποτελεί ισχυρό παράγοντα στήριξης της Κοινωνίας. Αναφέρθηκε και στην οικονομική πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Πράσινη Οικονομία- που προσφέρει στήριξη 750 δισ. ευρώ για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέφερε ότι ένα μεγάλο κομμάτι που απασχολεί όλη την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη και ένα δεύτερο κομμάτι που έχει εξίσου μεγάλη σημασία είναι οι εταιρίες να δείχνουν εταιρική κοινωνική ευθύνη και να αφήνουν θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Τόνισε ότι το Ινστιτούτο αποτελεί οδηγό και δείκτη, βοηθώντας επιχειρήσεις να φτάσουν στο σημείο ωρίμανσης σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δράσεις εταιρικής ευθύνης για το Περιβάλλον έχουν μεγάλη προστιθεμένη αξία σε μια εποχή που η Κλιματική Αλλαγή απειλεί το μέλλον του πλανήτη. Από την πλευρά της, η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τόνισε ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι πλέον μία από τις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής και χρηματοοικονομικής πολιτικής και αναφέρθηκε στις πολλές ενέργειες που γίνονται στην Ελλάδα σε θεσμικό επίπεδο για την προσαρμογή διατάξεων κεφαλαίων στα κριτήρια ESG (Environmental-Social-Governance).

ΣΤΗΝ WIND Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Φέτος στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο απένειμε το έκτο Diamond, την κορυφαία διάκριση του θεσμού, στην Wind Ελλάς. Η βράβευση ακολουθεί τις αντίστοιχες που είχαν γίνει τις προηγούμενες χρονιές στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τον Όμιλο ΟΤΕ, την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα.

Οι υπόλοιπες φετινές διακρίσεις έχουν ως εξής:
Gold: ΔΕΠΑ.
Silver: Πλαίσιο, ΑΒ Βασιλόπουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Εlpedison.
Bronze: Εθνική Ασφαλιστική, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ.
Best Progress Platinum Award: Genesis Pharma.
Best New Entry: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Τιμητικές διακρίσεις ανά πυλώνα αξιολόγησης:
Έπαινος για την Κοινωνία: ΑΒ Βασιλόπουλος.
Έπαινος για το Περιβάλλον: Εlpedison.
Έπαινος για το Εργασιακό Περιβάλλον: Pfizer Hellas.
Έπαινος για την Αγορά: Πλαίσιο.

Η διάκριση CRI Pass δόθηκε στην Ολύμπια Οδό. Το CRI Pass δίνεται για 6η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο σεεταιρείες που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η διάκριση του CRI Pass στο κοντινό μέλλον θα αναβαθμιστεί και σε επίπεδο μιας επιχειρησιακής πιστοποίησης – CRI Pass Certification.

12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης πρόσφατα συμπλήρωσε 12 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ως αποκλειστικός συνεργάτης του CR Index στη χώρα μας, σε συνεργασία με το βρετανικό οργανισμό Business in the Community υπό τον Πρίγκιπα Κάρολο. Στα 12 αυτά χρόνια, το Ινστιτούτο έχει υποστηρίξει περισσότερες από 60 εταιρείες και οργανισμούς από 12 διαφορετικούς κλάδους να οργανώσουν και να συστηματοποιήσουν την προσέγγισή τους στην Εταιρική Υπευθυνότητα, εντάσσοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά υπεύθυνες πρακτικές στην εταιρική τους στρατηγική. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου, μάλιστα, αποδεικνύεται πως τα κριτήρια του CRI υπερκαλύπτουν τα GRI & ΕSG Standards, καθώς και τη νέα ελληνική νομοθεσία για τη δημοσιοποίηση μη-οικονομικών στοιχείων.

«ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ»
Ένα αργυρό βραβείο για τη συνέπεια και τις επιδόσεις μας στην εφαρμογή πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2019. Ένας Τιμητικός Έπαινος, ο μοναδικός, για την πολύτιμη προσφορά μας με όλα τα προγράμματα και δράσεις μας για τον Άνθρωπο. Και μια μεγάλη χαρά γιατί η πρώτη συμμετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος στο CRI (Corporate Responsibility Index), κορυφαίο παγκοσμίως εργαλείο αντικειμενικής αξιολόγησης των επιδόσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανέδειξε και επιβράβευσε το υψηλό αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που διακατέχει καθετί που κάνουμε, κάθε μέρα. Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.
Αλεξία Μαχαίρα, Sustainable Retail & Corporate Communication Manager, ΑΒ Βασιλόπουλος

«ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Η Εθνική Ασφαλιστική, στα 129 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, προσαρμοζόμενη με συνέπεια στις εκάστοτε κοινωνικές ανάγκες, έχει αποδείξει έμπρακτα τη δέσμευσή της να λειτουργεί ως παράδειγμα υπευθυνότητας απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία. Η Bronze διάκριση που έλαβε στο πλαίσιο του CR Index 2019-2020 επιβεβαιώνει και επιβραβεύει την πολυεπίπεδη στρατηγική που ακολουθεί στα θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εφαλτήριο για νέες προσπάθειες και δράσεις.

Έχοντας ως κύριο μέλημα τη δημιουργία ενός «διαρκούς αποτυπώματος», η Εθνική Ασφαλιστική, ακόμα και σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της υποστηρίζοντας με ποικίλους τρόπους τους ασφαλισμένους της, το ανθρώπινο δυναμικό της και την κοινωνία γενικότερα. Για τη συμμετοχή μας στο CR Index και τη διάκρισή μας αυτή, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι!
Μαρία Κόρακα, Προϊσταμένη Υποδ/νσης Εταιρικής Επικοινωνίας, Εθνική Ασφαλιστική

CR INDEX KAI CRI PASS
Τι είναι o Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης (CR Index)
O Δείκτης CR Index αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη.

Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια. Στην Ελλάδα o CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.

Τι είναι το CRI Pass
Το CRI Pass αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο και πιστοποίηση που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν βασικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μια υπεύθυνη επιχείρηση καθώς αποτυπώνει όλες τις πτυχές Εταιρικής Υπευθυνότητας. Πιο συγκεκριμένα, το εργαλείο αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά και χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το CRI Pass. Επιπλέον η συμμετοχή στο CRI Pass προετοιμάζει κατάλληλα όσες εταιρείες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον απαιτητικό CR Index και τα 5 επίπεδα διάκρισης (Silver, Bronze, Gold, Platinum, Diamond)

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ
Σε πρόσφατο άρθρο του στο site του Marketing Week, ο Δημήτρης Μαύρος υπογράμμισε τη σημασία της εταιρικής υπευθυνότητας στην παρούσα συγκυρία, αναδεικνύοντας την ανανεωμένη σημασία της Υγείας για την επιχειρηματική στρατηγική, και ανέλυσε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τις εταιρείες την επόμενη μέρα: «Η πανδημία του Covid-19 ανέδειξε την Υγεία και την ανέβασε πολύ ψηλά στην ατζέντα κυβερνήσεων, πολιτών, επιχειρήσεων και της ιατρικής και νοσηλευτικής κοινότητας. Μια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι 9 στους 10 πολίτες θαυμάζουν επιχειρήσεις που υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν προγράμματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Covid-19 έχει χαρακτηριστεί ως η ασθένεια της ανισότητας γιατί προσβάλλει πολύ έντονα και θανατηφόρα ορισμένες ομάδες του πληθυσμού περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Ηλικιωμένοι, έχοντες υποκείμενα νοσήματα, οικονομικά ασθενέστεροι θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των προγραμμάτων ΕΚΕ. Τώρα πλέον αρχίζουμε όλοι να συνειδητοποιούμε ότι η πανδημία έκανε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, «επιχειρήσεις Υγείας».

Για κάποιες όμως επιχειρήσεις και μάρκες προϊόντων και υπηρεσιών, αυτή η πραγματικότητα πηγαίνει πολύ πιο πέρα από τις επικοινωνιακές προσπάθειες να ταυτισθούν με τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής της κρατικής ενημέρωσης. Για τους πολίτες, οι μάρκες από εδώ και πέρα πρέπει να αποδείξουν ότι η δημιουργία των προϊόντων τους διέπεται από την προσήλωσή τους στην υγεία των πελατών τους.

Οι καταναλωτές από τη μεριά τους θα αξιολογούν πιο προσεκτικά επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες και θα εξετάζουν αν αυτά προωθούν και προστατεύουν την υγεία τους. Όλοι σχεδόν οι κλάδοι θα επηρεαστούν από αυτή τη νέα πραγματικότητα, με έμφαση στα προϊόντα καλλωπισμού και υγιεινής, τις μεταφορές, το λιανεμπόριο και τον κλάδο τροφίμων. Αυτό που προβλέπεται για το μέλλον είναι ότι η υγεία θα αποτελέσει κεντρική ενασχόληση όλων των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, σε βαθμό που θα υπάρξει ανάγκη δημιουργίας θέσης για επαγγελματία μάνατζερ υγείας.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις τροφίμων θα βιώσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, καθώς οι καταναλωτές θα είναι πιο προσεκτικοί στις συνήθειές τους και θα προσελκύονται από προϊόντα που έχουν στρέψει τη στρατηγική και τις προσπάθειές τους στην Ασφάλεια, τη Διαφάνεια και την Υγιεινή. Οι επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση και τη συμπεριλάβουν στη στρατηγική τους και στην άσκηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα έχουν αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ταυτόχρονα θα έχουν συμβάλει στο όφελος της κοινωνίας.»

«ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
Συμμετέχουμε σταθερά στον Δείκτη CR Index από το 2009 και είμαστε χαρούμενοι που βελτιώνουμε διαρκώς την απόδοσή μας. Οι αρχές της ποιότητας και της ευθύνης με τις οποίες δουλεύουμε είναι σταθερές και αδιαπραγμάτευτες από την ίδρυση της εταιρείας μας, όμως προσπαθούμε μέσα στα χρόνια να ενισχύουμε διαρκώς τις δράσεις μας σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας μας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η οικονομική και κοινωνική συγκυρία είναι τέτοια που θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε με τις δυνάμεις που έχουμε.

Έτσι, έχουμε ενισχύσει τις κοινωνικές μας πρωτοβουλίες, δίνοντας έμφαση σε ενέργειες που μπορούν να κάνουν θετική διαφορά στη ζωή κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, αλλά και των παιδιών και των νέων, καθώς πιστεύουμε στη δύναμή τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, εφόσον έχουν τα κατάλληλα εφόδια.
Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Genesis Pharma

«Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ, ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ»
Η αποστολή μας στη Novartis είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, δημιουργώντας ταυτόχρονα αξία στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Στον απόηχο της πανδημίας Covid-19, η πραγμάτωση αυτής της αποστολής αποδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ, αποδεικνύοντας την αναπόσπαστη σύνδεση μεταξύ εθνικής υγείας και οικονομίας.

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα, εστιάζουμε τις δράσεις μας σε τρεις βασικούς τομείς εταιρικής υπευθυνότητας: Πρόσβαση στην υγεία, τοπική κοινωνία και εργαζόμενοι. Η πρώτη μας πλατινένια διάκριση από το CR Index γεμίζει την ομάδα μας με χαρά και υπερηφάνεια. Παράλληλα μας εμπνέει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας υπέρ των ασθενών με αίσθημα υψηλής ευθύνης και ακεραιότητας.
Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας, Novartis Hellas

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»
Η βράβευσή μας από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε εργαλεία διαλόγου και να οικοδομούμε εμπιστοσύνη με τους κοινωνικούς μας εταίρους. Η τιμητική διάκριση έρχεται σε συνέχεια της πρώτης Έκθεσης Αειφόρου Ανάπτυξης που παρουσίασε η Ολυμπία Οδός για το 2018, στην οποία αποτύπωσε τη στρατηγική της και τα αποτελέσματα αυτής, σε πέντε κεντρικούς άξονες:

– Οδική ασφάλεια και υπευθυνότητα απέναντι στην ανθρώπινη ζωή
– Διασφάλιση υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου
– Προστασία του περιβάλλοντος μέσω της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης
– Υποστήριξη, ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών
– Συνεχής επένδυση σε ένα ανθρωποκεντρικό εργασιακό περιβάλλον.

Και οι πέντε πυλώνες δίνουν έμφαση στην καινοτομία. Ειδικότερα όμως, οι πυλώνες της «Οδικής Ασφάλειας» και «Εμπειρίας ταξιδιού» ενσωματώνουν μακροχρόνιες δράσεις και πρωτοβουλίες με μετρήσιμα αποτελέσματα που επικυρώνουν τον κεντρικό ρόλο της καινοτομίας στη λειτουργία της Ολυμπίας Οδού.
Σοφία Στάμου, Communication Manager, Ολυμπία Οδός ΑΕ

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό
Η διπλή διάκριση του Πλαισίου στο CR Index μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών που κάνει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδας μας, με στόχο την προσφορά στην κοινωνία, την οικονομία, τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή μας το γεγονός ότι την πρώτη φόρα που συμμετείχαμε στον συγκεκριμένο θεσμό, αποσπάσαμε και διακρίσεις. Λάβαμε λοιπόν με ενθουσιασμό το βραβείο Silver στη γενική κατάταξη, καθώς και μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, που αφορά την υγιή σχέση της εταιρείας με την αγορά, τους πελάτες, τους καταναλωτές και τους προμηθευτές της.

Όλα αυτά από ένα θεσμό που αξιολογεί βάσει των διεθνών κριτηρίων αξιολόγησης για τις επιδόσεις των εμπορικών οργανισμών στην Εταιρική Υπευθυνότητα. Αυτό δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά και να μας δεσμεύει να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Κώστας Γεράρδος, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Πλαίσιο Computers

«ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ»
Η διάκρισή μας για τρίτη φορά στο πλαίσιο του CR Index και μάλιστα η κατάκτηση του Platinum Award αποτυπώνει τη σταθερή δέσμευσή μας στην Εταιρική Υπευθυνότητα και –κυρίως– τη διαρκή ωρίμανση της προσέγγισής μας. Μιας προσέγγισης που είναι πλέον πιο συστηματική, απόλυτα εναρμονισμένη με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και ενσωματωμένη στρατηγικά στις επιχειρηματικές μας αποφάσεις. To βραβείο αυτό ανήκει, όμως, και στους ανθρώπους της Pfizer Hellas, που με τη συμμετοχή τους, την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό τους, με την προσήλωσή τους στον σκοπό, στις αρχές και τις αξίες της εταιρείας μας, κάνουν καθημερινά πράξη την Εταιρική Υπευθυνότητα της Pfizer Hellas.
Βάσω Καραμάνου, BU Lead Vaccines & Επικεφαλής της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Pfizer Hellas