Σε μια όμορφη και ζεστή τελετή, απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα βραβεία των Corporate Affairs Excellence Awards, που διοργάνωσε για 2η χρονιά ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων, ΤΕΥΠ, της ΕΕΔΕ. Οι Εταιρικές Υποθέσεις ανέδειξαν το ρόλο τους, μέσα από την επιβράβευση επιτυχημένων πρακτικών.

Στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» πραγματοποιήθηκε χθες, 28 Ιανουαρίου, η τελετή απονομής της δεύτερης διοργάνωσης των Corporate Affairs Excellence Awards. Τα βραβεία διοργανώνονται από τον Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της ΕΕΔΕ και στόχο έχουν την ενθάρρυνση και έμπρακτη στήριξη όλων όσοι απασχολούνται και δραστηριοποιούνται στο χώρο των Εταιρικών Υποθέσεων. Μέσα από τη διοργάνωση, δημοσιοποιούνται και επιβραβεύονται επιτυχημένες πρακτικές, εργαλεία και εφαρμογές, οι οποίες προσθέτουν αξία στη λειτουργία και στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων.

Η παρουσίαση των βραβείων έγινε από τους δημοσιογράφους Αλεξάνδρα Γκίτση και Κωστή Χριστοδούλου και τα έργα που διαγωνίσθηκαν αφορούσαν δράσεις που διενεργήθηκαν και ολοκληρώθηκαν -είτε πλήρως είτε πιλοτικά- από το 2012 μέχρι το 2014. Στο πλαίσιο της τελετής, ρόλους απονεμητών των διακρίσεων ανέλαβαν οι Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ ΕΕΔΕ, Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, Βασίλης Λώλας, Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΥΠ, Μανόλης Παπαπολύζος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΕΕ, Αλεξάνδρα Πάλλη, Αντιπρόεδρος EuroCommerce, Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ, Νίκος Μπιλίρης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΔΕ. Η διοργάνωση συμπεριέλαβε σειρά κατηγοριών στις οποίες οι εταιρείες είχαν τη δυνατότητα να διαγωνισθούν, αποτυπώνοντας τις βασικότερες περιοχές επίδρασης των Εταιρικών Υποθέσεων.

Για τα έργα που διακρίθηκαν, η επιβράβευση αφορούσε κατά περίπτωση τόσο στην εταιρεία που την υλοποίησε, όσο και στον συνεργαζόμενο πάροχο των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Εταιρική Επικοινωνία
Cosmote: «Ο κόσμος μας εσύ. Στηρίζουμε τις ακριτικές περιοχές». Πάροχος: Bold Ogilvy & Ogilvy Action. Το βραβείο παρέλαβαν οι Χριστίνα Αγγελή (Cosmote) και Δώρα Κακαβά (Bold Ogilvy).
Ελληνικά Πετρέλαια: «Ανοίγοντας το Δρόμο προς την Εξωστρέφεια – Η διεύρυνση των καναλιών επικοινωνίας από και προς το εξωτερικό περιβάλλον». Το βραβείο παρέλαβε ο Γεράσιμος Στανίτσας (Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια).
Εταιρεία & Συμμέτοχοι
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: «i-mind». Το βραβείο παρέλαβε ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου (ΔΑΑ).
Εσωτερική Επικοινωνία
ΑΒ Βασιλόπουλος: «Ενέργεια Εθελοντισμού Εργαζομένων». Πάροχος: Sprint Integrated Communications. Το βραβείο παρέλαβαν οι Αλεξία Μαχαίρα (ΑΒ Βασιλόπουλος) και Παναγιώτης Χόνδρος (Sprint).
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: «Φάσμα δράσεων Εσωτερικής Επικοινωνίας». Το βραβείο παρέλαβε ο Μιλτιάδης Σταθόπουλος (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος).
Έμμεση Επικοινωνία Προϊόντος
Diageo Hellas: «Johnny Walker & Sons Voyager». Πάροχος: Advocate/Burson-Marsteller. Το βραβείο παρέλαβαν οι Αναστασία Αγγελή (Diageo Hellas) και Αλέξανδρος Μαγγίνας και Μάριος Κούμπας (Advocate/B-M).
Καλύτερη χρήση Social Media
Eurobank Ergasias: «Η Ελλάδα Καινοτομεί». Το βραβείο παρέλαβε η Μάρθα Κεσίσογλου (Eurobank Ergasias).
Σχέσεις με τα ΜΜΕ
Μαρινόπουλος ΑΕ: «Διαχείριση Σχέσεων με τα ΜΜΕ». Πάροχος: Weber Shandwick. Το βραβείο παρέλαβαν οι Αγγελική Μοτσάκου (Μαρινόπουλος) και Δήμητρα Δασκαλάκη (Weber Shandwick).
AbbVie Φαρμακευτική: «AbbVie Greece Survivalkit». Πάροχοι: Stratcom και Perception. Το βραβείο παρέλαβαν οι Άντζελα Βερναδάκη (AbbVie), Ιωάννα Μακρή (Stratcom) και Βασιλική Καραγεωργίου (Perception). 
Πρόγραμμα/Δράση ΕΚΕ
Eurobank Ergasias: «egg – enter•grow•go». Το βραβείο παρέλαβε η Εύη Ιωαννίδου (Eurobank Ergasias).
Πρόγραμμα Χαμηλού Κόστους
Interamerican: «Προσωπική Βοήθεια & Πρωτοβάθμια Υγεία». Το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Ρούντος (Interamerican).
Ειδική διάκριση: Καλύτερη χρήση δεικτών KPIs
Ελληνικά Πετρέλαια: «Ανοίγοντας το Δρόμο προς την εξωστρέφεια – Η διεύρυνση των καναλιών επικοινωνίας από και προς το εξωτερικό περιβάλλον». Το βραβείο παρέλαβε η Σίλια Αθανασοπούλου (Ελληνικά Πετρέλαια).
Wind Hellas: «Run Greece, Ένας Αγώνας για όλους σε όλη την Ελλάδα». Πάροχος: West SA. Το βραβείο παρέλαβαν οι Γιώργος Τσαπρούνης (Wind Hellas) και Αριστοτέλης Τρυφωνόπουλος (West S.A.).
Ειδική διάκριση: Καινοτομία στην Επικοινωνία
Γέφυρα ΑΕ: «Μέσα στην Κοινωνία-Από την κοινωνία-Για την Κοινωνία». Το βραβείο παρέλαβε η Γεωργία Καλαφάτη (Γέφυρα).
Nestle Ελλάς: «Nestle needs Youth». Το βραβείο παρέλαβε η Αγγελική Παπαδοπούλου (Nestle Hellas).
Vodafone: «Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone σε 100 περιοχές σε όλη της Ελλάδα». Το βραβείο παρέλαβε η Σπυριδούλα Σταματοπούλου (Vodafone).