Θα τα πιάσω όμως τα πράγματα από την αρχή για να μην το χάσω πάλι, καθώς ο δρόμος είναι δύσβατος και γεμάτος κακοτοπιές. Εν αρχή λοιπόν είναι το Farmville. Πάνω που είχα ξεχάσει το FB και τις χαριτωμενιές του, δέχτηκα εξ οικείων τα βέλη. Μέσα στο ίδιο μου το σπίτι τρύπωσαν τα ζιζάνια του social networking με τη μορφή online φάρμας. Ούτε τον Ian Anderson (των Jethro Tull παρακαλώ, για να μην έχουμε μπερδέματα) συμπέθερο να είχα, τόση πώρωση για την online αγροτική ζωή δεν θα την είχα υποστεί. Να τα φυτέματα για φράουλες, να τα οργώματα, να το κορφολόγημα να και οι πωλήσεις στη λαϊκή (χωρίς Βουγιουκλάκη). Από τη μία να περνάνε μπροστά μου κότες, χήνες, άλογα και μαύρα πρόβατα και από την άλλη neighbors που ούτε που θα το φανταζόμουνα ποτέ ότι θα τους συναντούσα εκεί. Δεν θα πω ονόματα, δεν θα θίξω οικογένειες, αλλά πραγματικά αυτό που γίνεται είναι απερίγραπτο. Προφανώς κόλλησα και εγώ και ότι δεν κατάφερε το Mafia Wars (μην κάνετε πως δεν το ξέρετε) το κατέφερε το μικρό σπίτι στο λιβάδι.

Και να ’μαστε πάλι να χαζεύουμε στο FB και αστεία-αστεία να παρατηρούμε ότι η κινητικότητα που διαθέτει αυτήν τη στιγμή το most famous SNS δεν τη διέθετε ποτέ. Και είναι πέρα ως πέρα αλήθεια. Γέροι, νέοι και παιδιά, από εκεί που πέρναγαν μία φορά στο τόσο και «ψάρευαν» φίλους, θα δώσουν το παρών τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να κουρέψουν τις φάρμες του και επί τη ευκαιρία όλο και κάποιο post θα κάνουν. Μικρό, μεγάλο, καλό κακό ή αδιάφορο κάτι θα έχουν να πουν. Και όλο και κάποιος θα βρεθεί να τους απαντήσει.

Θα συμφωνήσω εκ των προτέρων, ότι αυτού του είδους η κινητικότητα δεν προσφέρει απαραίτητα κάτι στο θαύμα της δημιουργίας. Έχει όμως πλάκα και εκτός αυτού η στήλη δεν υποστήριξε ποτέ ότι μόνο οι σοβαρές ενέργειες έχουν αξία. Ίσα-ίσα. Και αν τελικά οι έλληνες χρήστες, ανακάλυψαν τις χάρες του online community χαζολογώντας στο FB εμένα μου περισσεύει. Εγώ ξέρω ότι το ανακάλυψαν.

Αν πάλι θέλετε κάτι πιο σοβαρό αλλά επίσης online community project, ρίξτε μία ματιά στο We Go Web που φτιάχτηκε σε λιγότερο από ένα μήνα μέσω linkedin. Η Ειρήνη «έριξε» την ιδέα, κάποιοι την πίστεψαν και την υποστήριξαν και μέχρι να πάω και να έρθω διακοπές, βρήκα έτοιμο το project, το concept του, το site και τα video να παίζουν. Όχι, θα καθόντουσαν να σκάσουν…