Η σειρά του Alpha «Σασμός» κατέκτησε την κορυφαία διάκριση στην χθεσινοβραδινή τελετή απονομής των ευρωπαϊκών βραβείων GEMA (Global Entertainment Marketing Awards) στο Άμστερνταμ και «σήκωσε» το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία καλύτερο trailer χρησιμοποιώντας μουσική χωρίς στίχους. Η μουσική σύνθεση δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το σποτ από τον Νίκο Τερζή, τον επίσημο συνθέτη της σειράς, για να ενισχύσει την οπτική εμπειρία.

Τα Global Entertainment Marketing Awards αναγνωρίζουν τις πρωτοποριακές καμπάνιες σε παγκόσμιο επίπεδο που «αιχμαλωτίζουν» τους θεατές και διαμορφώνουν το τηλεοπτικό τοπίο. Ο Alpha είναι το ελληνικό κανάλι, το οποίο σταθερά βρίσκεται στους Final 5 των GEMA και μάλιστα φέτος είναι το μοναδικό ελληνικό κανάλι της ελεύθερης τηλεόρασης που έχει καταφέρει και αυτή τη διάκριση καθώς και την κορυφαία αυτή βράβευση.

Η ιδέα του καμπανιακού trailer του «Σασμού» αφορά σε μία πινακοθήκη ανθρώπων που συνδέονται με δεσμούς οικογενειακούς και φιλικούς, σε ένα εορταστικό σκηνικό, το οποίο διακόπτεται από μια σκοτεινή παρουσία, μια αναπαράσταση της «μοίρας». Μια αινιγματική σκοτεινή φιγούρα και θρησκευτικά σύμβολα αναδημιουργούν την αφήγηση.