Κατά την άποψή τους, με τους απλούστερους όρους, είτε οι συνθήκες είναι κανονικές και αυτό είναι προάγγελος ταχείας ανάπτυξης και διατηρήσιμης ευημερίας, είτε είναι αδύναμες και αυτό είναι προάγγελος φθίνουσας ζήτησης και ενδεχομένως ύφεσης.

Όμως αυτή η άποψη για τις δύο βασικές συνθήκες της αγοράς και τα δύο αντίστοιχα σχέδια δράσης που καθοδηγούν την επιχείρηση, είναι ξεπερασμένη. Υπάρχουν και άλλες συνθήκες, σε πολλά μέρη του κόσμου όπου συμβαίνουν σημαντικά πράγματα, τα οποία γίνονται ελάχιστα αντιληπτά.

Το βιβλίο είναι γεμάτο με διαφωτιστικά παραδείγματα εταιρειών που διαθέτουν αντοχή και οι οποίες διασχίζουν με επιτυχία τις φουρτουνιασμένες θάλασσες, καθώς και με πολλά λυπηρά παραδείγματα χρεοκοπημένων ή και εταιρειών υπό κατάρρευση, που δεν ήταν προετοιμασμένες για το χάος το οποίο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Παρέχει μια βαθιά διεισδυτική ματιά και πρακτικές στρατηγικές όχι μόνο για να επιβιώσει μια εταιρεία στην τωρινή οικονομική κάμψη, αλλά και να ευημερήσει εν μέσω των πολλών διακυμάνσεων που την περιμένουν.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
Ο Philip Kotler είναι διακεκριμένος καθηγητής Διεθνούς Μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Kellogg School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern University και θεωρείται μια από τις ηγετικές φιγούρες στον χώρο του Μάρκετινγκ. Εδώ και σαράντα χρόνια, το συγγραφικό του έργο έχει αλλάξει το τοπίο του Μάρκετινγκ παγκοσμίως. Τιμημένος με δεκάδες βραβεία και τίτλους από σχολές σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι κάτοχος ΜΑ από το University of Chicago και PhD από το MIT, και τα δύο στα οικονομικά. Ο Philip Kotler έχει μια μοναδική διεθνή παρουσία μέσω των βιβλίων του, που έχουν μεταφραστεί σε
γλώσσες και των τακτικών ομιλιών του ανά την υφήλιο.

Ο John A. Caslione είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους παγκοσμίως ειδικούς σε θέματα στρατηγικής επιχειρήσεων και εργάζεται ως σύμβουλος σε πολλές μεγάλες και μεσαίας κατηγορίας εταιρείες, ενώ έχει εφαρμόσει στρατηγικές παγκόσμιας επιχειρηματικής ανάπτυξης σε 88 χώρες σε 6 ηπείρους. Είναι Ιδρυτής, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της GCS Business Capital LLC, μιας επιχείρησης παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα παγκοσμίων συγχωνεύσεων και εξαγορών.

* Τίτλος πρωτοτύπου: Χάος, οι επιχειρήσεις στην εποχή των αναταράξεων

Έκδοση: Κέρκυρα-Economia, 2011, Σελίδες: 269, Διαστάσεις: 17×24, Τιμή: €16,25 [www.economia.gr]