Μια καλή παρέα είναι η προφανής απάντηση και έναν καλό λογαριασμό η ακόμα προφανέστερη, καθώς η παρουσία και μόνο του golden boy και του ταπεινού σας συντάκτη φτάνουν και περισσεύουν για τους αγαπήσει κάθε bartender που σέβεται τον εαυτό του. Μεταξύ μας όμως, ακόμα και αν έλειπα εγώ, το σέβας στα golden boys πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Είναι ο αέρας που αποπνέουν, η αίγλη του κατακτητή, η πραότητα του guru και η επιείκεια του ανθρώπου που έχουν δει πολλά τα μάτια του, που δεν σε αφήνει να τραβήξεις το βλέμμα σου από πάνω τους. Ευλογημένο internet, τι άλλες μοναδικές στιγμές θα μας χαρίσεις;

Συγχωρέστε με που παρασύρθηκα για  μία ακόμα φορά, αλλά πρέπει να με καταλάβετε. Το ελληνικό internet ζει μεγάλες στιγμές και μετά  τα μεσάνυχτα, όταν τα Mac κλείνουν τα βλέφαρά τους και τα excel αποσύρονται για  να πλαγιάσουν, τότε στα τραπέζια που άλλοτε λικνίζονταν μισοντυμένες έφηβες τώρα σχεδιάζονται οι επόμενες μεγάλες ιδέες που θα ανατρέψουν την καθημερινότητα.  Τι πιο λογικό λοιπόν, από την ερώτηση που τέθηκε μεταξύ Beefeater και Corona από τις προβλέψεις για τους φετινούς Ερμήδες; Ναι, φίλες και φίλοι. Είχα δεν είχα εκεί θα το πήγαινα.

Είναι άλλωστε και μία από τις καλύτερες ερωτήσεις για να διαπιστώσεις πόσο φανατικός καπνιστής είναι κάποιος. Ο αμετανόητος smoker, πρώτα σε κοιτάει υπό γωνία ενώ ανοίγει το πακέτο και δεν απαντάει αν δεν τραβήξει την πρώτη τζούρα. Ο πετυχημένος πάλι, δεν απαντάει αν δεν ανάψει τη διπλή κορόνα και  δεν σου φυσήξει λίγο καπνό. Ο πετυχημένος όμως που θέλει να κερδίσει χρόνο γιατί δεν ξέρει την απάντηση, παραγγέλνει κάτι ακόμα και γελάει με σημασία.

Στο δικό μας τραπέζι, ζητήσαμε και κατάλογο μπας και το καθυστερήσουμε λίγο παραπάνω. Οι μικρότεροι στην ιεραρχία, άρχισαν να χασμουριούνται και αυτό θα πρέπει σε ορισμένους να πει πολλά – αλλά το αφήνω για επόμενο Ακροθιγώς. Ο αγαπημένος μου golden, μετά από 10 περίπου λεπτά αναζήτησης έφερε στο τραπέζι κάποιες προτάσεις (κάποια banner-άκια για την ακρίβεια) προσπαθώντας μάλλον να πείσει τον εαυτό του. Ο υπογράφων, αρκέστηκε στα κλασικά πειράγματα και στην επισήμανση πως δύο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη. Η σερβιτόρα έφερε επιτέλους τα ποτά και οι Queen έσωσαν για μία ακόμα φορά την κατάσταση, αφού όλοι βαλθήκαμε να συζητάμε για την παλιά Rock και τα ερεθίσματά της αποφεύγοντας τις απαντήσεις που δεν είχαμε.

Ευτυχώς τουλάχιστον δεν έπαιζε το We Are the Champions. Γιατί θα αναρωτιόμουν σοβαρά μήπως μας πήρε κανένας χαμπάρι…