– Το εισαγόμενο έγκλημα
Στο 20% έφτασε η συμμετοχή
των μεταναστών στο έγκλημα. Ποσοστό που είναι διπλάσιο από την αναλογία τους στον πληθυσμό της χώρας μας, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Πολύ μεγάλο είναι και το ποσοστό των αλλοδαπών (32,5%) σε εγκλήματα βίαια, όπως οι ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Η ανέχεια, η οργή,  το αίσθημα αδικίας είναι οι λόγοι της έξαρσης της εγκληματικότητας των αλλοδαπών. Στη δημιουργία αυτών των αιτίων όμως, έχει συμβάλει και η ελληνική Πολιτεία, με την ανεπαρκέστατη μεταναστευτική πολιτική της, που μπορεί να οδηγήσει σε πρακτικές «αυτοάμυνας» του λαού και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

«Ευτυχία είναι να βρίσκονται σε αρμονία οι ιδέες σου, οι λόγοι σου και οι πράξεις σου», Mahatma Gandhi (1869-1948)

– Ψήφος προ-κατ!
Τα περιβόητα «ομοιόχρωμα»
ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 1985, ωχριούν μπροστά στα σφραγισμένα ψηφοδέλτια, που μοίρασε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης στους βουλευτές του, για να ψηφίσουν για την παραπομπή ή όχι του Α. Παυλίδη. Βάναυση προσβολή του Συντάγματος, της δημοκρατίας, του Κοινοβουλίου και της νοημοσύνης μας, που -εγώ τουλάχιστον- δεν την περίμενα…

– Η μεγάλη στιγμή
Εγώ δέχομαι ότι ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης
είναι απολύτως αθώος! Ο έμπειρος πολιτικός εργάζεται 35 χρόνια τώρα για το καλό του τόπου, υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, στις αρχές και τα προγράμματα της οποίας προφανώς πιστεύει. Ελάχιστο δείγμα ευαισθησίας και υπηρέτησης των αρχών και των αξιών, στις οποίες πιστεύει -για το καλό του τόπου πάντα- θα ήταν να μη γίνει αφορμή να χάσει την εξουσία το κόμμα στο οποίο πιστεύει και υπηρετεί επί δεκαετίες! Αν θέλει να το πει «θυσία», νομίζω ότι κανείς δεν θα διαφωνούσε. Η στιγμή όμως του μεγάλου ΝΑΙ ή του μεγάλου ΟΧΙ, κρίνει τελικά το μέγεθος των πολιτικών ανδρών!

– Ασύμμετρες απειλές
Οι επιστήμονες καθησυχάζουν
και οι δημοσιογράφοι πανικοβάλλουν, όπως γίνεται πάντα άλλωστε! Έλληνες και ξένοι επιδημιολόγοι τονίζουν με έμφαση ότι η «νέα γρίπη»  είναι ένα νόσημα ΕΛΑΦΡΑΣ μορφής, με ήπια συμπτώματα και με θνησιμότητα κάτω του 1%. Δηλαδή, αν -ο μη γένοιτο!- προσβληθούν από αυτή χίλιοι Έλληνες (όσοι περίπου έχουν προσβληθεί έως σήμερα παγκοσμίως), κινδυνεύουν να πεθάνουν λιγότεροι από δέκα! Θυμίζω ότι κάθε μέρα, στους ελληνικού δρόμους πεθαίνουν έξη συνάνθρωποί μας, για τους οποίους κανείς δεν λέει κουβέντα! Συμπέρασμα: στο όνομα πάντα του χρήματος, τα Μέσα Ενημέρωσης προβάλλουν ασύμμετρα τις απειλές, διογκώνοντας στο όριο του πανικού τις… πιασιάρικες!

– Συμφώνησαν στο λάθος!
Ως μωραί παρθένοι
-για δεύτερη φορά, μετά τη διάταξη περί ασυμβίβαστου των βουλευτών, την οποία αφού ψήφισαν, την ξεψήφισαν- μπλέξανε στο καθαρά αντιδημοκρατικό άρθρο περί «Προκαταρκτική Επιτροπής της Βουλής». Φορώντας αναγκαστικά δυο καπέλα -αυτά του πολιτικού και του «δικαστή»- γελοιοποίησαν τους εαυτούς τους και τους θεσμούς, μιλώντας άλλοτε πολιτικά και άλλοτε νομικά -ανάλογα με το πώς τους συνέφερε- στην πολύκροτη «Υπόθεση Παυλίδη». Τελικά, το μόνο, στο οποίο συμφώνησαν όλοι, είναι ότι πρέπει να αλλάξει ο σχετικός νόμος! Πάλι καλά! Μόνο που αυτό πρέπει να περιμένει μερικά χρόνια, γιατί η ευκαιρία χάθηκε -με υπαίτιο το ΠΑΣΟΚ- στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος. Αλλά το κυβερνάν και το νομοθετείν εστίν προβλέπειν και όχι επιπολαίως ψηφίζειν! Γιατί, τότε το Σύνταγμα και οι νόμοι γίνονται κουρελού!

– Σχιζοφρένεια
Στις χώρες, που έχει απαγορευθεί
το κάπνισμα, έχει σημειωθεί μείωση 10-20%. Όπως είναι γνωστό, την 1η Ιουλίου τίθεται και εδώ σε ισχύ η σχετική απαγόρευση. Ζητούμενο βέβαια είναι το αν και σε ποιο βαθμό θα εφαρμοστεί. Αλλά το θέμα μου δεν είναι αυτό. Είναι η αντικρουόμενη και αλλοπρόσαλλη σχετική στρατηγική της ελληνικής Πολιτείας. Ενώ, από τη μία προχωρεί σ’ ένα μέτρο για τη μείωση του καπνίσματος και της κατανάλωσης καπνού, από την άλλη «έδωσε μάχη»,στις Βρυξέλλες, για να διατηρηθεί στην Ελλάδα η «χαμηλή» (κάτω του 120%) φορολογία του καπνού, έως και το 2018, προς χάριν των καπνοπαραγωγών, της καπνοβιομηχανίας και των καπνιστών!!! Ένας ψυχίατρος δεν θα είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτή η Πολιτεία πάσχει από σχιζοφρένεια!