Η νέα σειρά Samsung Galaxy S21 έρχεται να «ταράξει τα νερά» στον χώρο των smartphones, προσφέροντας μια άκρως προσωποποιημένη εμπειρία κινητής και προωθώντας ένα άρτια συνδεδεμένο οικοσύστημα Galaxy συσκευών. Σταθερή στο όραμά της, η Samsung Electronics έρχεται για ακόμα μια φορά να διαμορφώσει το μέλλον με ανατρεπτικές ιδέες και τεχνολογίες.

Λανσάροντας μια σειρά η οποία έχει σχεδιαστεί για τον τρόπο που ζούμε αυτή τη στιγμή, η Samsung αποδεικνύει ότι είναι ικανή να ηγηθεί των τεχνολογικών εξελίξεων. Ο Άρης Παρασκευόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας σε Ελλάδα και Κύπρο της Samsung Electronics Hellas, μοιράζεται με το MWπερισσότερα στοιχεία για τη σειρά Samsung Galaxy S21, καθώς και για την τοποθέτηση και επικοινωνία της στην ελληνική αγορά.

MW: Ξεκινώντας, πείτε μας δυο λόγια για τη νέα, πολυαναμενόμενη σειρά Samsung Galaxy S21. Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά της;

Άρης Παρασκευόπουλος: Το 2020 ήταν μία χρονιά που η ζωή μας άλλαξε, για να οδηγηθούμε σταδιακά σε ένα νέο κόσμο, στον οποίο το smartphone είναι απολύτως απαραίτητο. Η νέα σειρά Samsung Galaxy S21 είναι σχεδιασμένη ακριβώς για αυτήν τη νέα καθημερινότητα και ήρθε για να κάνει την κάθε μέρα της επική.

Με τα τρία κορυφαία smartphone της σειράς, το Galaxy S21, το Galaxy 21+ και το Galaxy S21 Ultra, οι χρήστες μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα από ποτέ και πιο εύκολα, ειδικά αν συνδεθούν με το οικοσύστημα των Galaxy συσκευών – tablet, wearables, υπολογιστές, έξυπνες τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές. Στη νέα σειρά των συσκευών αυτών, οι χρήστες θα βρουν τρία χαρακτηριστικά που υπόσχονται μία προσωποποιημένη εμπειρία κινητής.

Καταρχάς, για πρώτη φορά σε Galaxy συσκευή, κάμερα υψηλής κινηματογραφικής ανάλυσης και βίντεο για αποτελέσματα επαγγελματικής ποιότητας. Έπειτα, το νέο, τολμηρό τους σχεδιασμό, που δημιουργεί μια νέα κατηγορία στα smartphone. Τέλος, μια σειρά από εξελιγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, που σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ο χώρος των smartphones είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και διαρκώς εξελισσόμενος. Ποιο είναι το USP του νέου αυτού μοντέλου;

Η σειρά S21 συνδυάζει τις καλύτερες επιδόσεις που έχει προσφέρει ποτέ μια συσκευή της σειράς S με τον τολμηρό σχεδιασμό και για πρώτη φορά σε συσκευή Galaxy, επαγγελματικές επιδόσεις κάμερας. Με μεταλλικό πλαίσιο φακών στο πίσω μέρος, τα νέα Galaxy S21 προσφέρουν ακόμη πιο ενισχυμένες δυνατότητες για τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής, ενώ με την επαγγελματική κάμερα και τα νέα εργαλεία εγγραφής βίντεο 8Κ, ο κάθε χρήστης, ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκεται, θα μπορεί να πετυχαίνει λήψεις που δείχνουν κινηματογραφικές.

Η νέα σειρά τοποθετείται στην αγορά ως «high-end». Σε τι «μεταφράζεται» ο όρος αυτός και ποιο το target group στο οποίο στοχεύει;

Η σειρά Galaxy S21 απευθύνεται σε κοινό που θέτει υψηλά στάνταρ και προσδοκά το «καλύτερο» από μια εμπειρία smartphone. Στην πραγματικότητα, αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα για το πώς η Samsung προάγει την ουσιαστική καινοτομία για να προσφέρει στους ανθρώπους εξατομικευμένες εμπειρίες, σε μία εποχή που περισσότερα από τα τρία τέταρτα των καταναλωτών θέλουν μία συσκευή που να καλύπτει όλες τις ανάγκες τους.

Ειδικότερα, τα GalaxyS21 και Galaxy S21+ είναι ιδανικά για τους χρήστες που αναζητούν όλες τις τελευταίες καινοτομίες συγκεντρωμένες σε μία συσκευή, ώστε να βιώσουν την καλύτερη διαθέσιμη εμπειρία, ενώ το Galaxy S21 Ultra είναι ένα παντοδύναμο εργαλείο για τους επαγγελματικές δημιουργούς.

Πιστεύετε ότι οι καταναλωτές στη χώρα μας είναι tech-savvy; Είναι απαιτητικοί σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών συσκευών τους;

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ενημερωμένοι, έχουν πολύ καλή γνώση των τεχνολογικών προϊόντων και λύσεων και έχουν αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις από τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Πλέον, η επιλογή δεν γίνεται αποκλειστικά βάση της τιμής, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη συνολικότερη καταναλωτική εμπειρία, από τις τεχνικές προδιαγραφές και τις ενσωματωμένες εμπειρίες του προϊόντος, μέχρι την after sales εξυπηρέτηση που προσφέρει η εκάστοτε εταιρεία.

Ακόμα, καθώς διανύουμε μια νέα εποχή, όπου η «έξυπνη ζωή» πρωταγωνιστεί και υπάρχει άνοδος του virtualizing και του ΙοΤ, η δυνατότητα συνδεσιμότητας σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα συσκευών αποτελεί έναν από τους κρισιμότερους παράγοντες που επηρεάζει άμεσα τον καταναλωτή.

Από πλευράς marketing, πώς «συστήνεται» στην ελληνική αγορά το νέο αυτό μοντέλο;

Η νέα σειρά Galaxy S21 λανσαρίστηκε σε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε σε έναν νέο τρόπο ζωής και εργασίας, με την τεχνολογία να αποτελεί τον σύνδεσμο για να διατηρηθεί η ανθρώπινη αλληλεπίδραση, παρά τους περιορισμούς που όλοι πρέπει να υπομείνουμε.

Θελήσαμε επομένως με τη marketing στρατηγική μας, να καταστήσουμε κατανοητό ότι η σειρά Galaxy S21 έχει σχεδιαστεί για τον τρόπο που ζούμε, τώρα. Ότι είναι το smartphone, που με τα κορυφαία χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εργάζονται, να διασκεδάζουν, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να συνδέονται με όσους και όσα έχουν μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτούς.

Ποιό θεωρείτε ότι είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την επικοινωνία και προβολή ενός smartphone;

Η αποτελεσματική επικοινωνία και προβολή ενός smartphone περιλαμβάνει έναν συνδυασμό των διαθέσιμων μέσων και των επιμέρους καναλιών τους. Υπάρχει πληθώρα σειρών και συσκευών που απευθύνεται σε συγκεκριμένα κοινά, λαμβάνοντας υπόψη ηλικιακά γκρουπ, ενδιαφέροντα, ανάγκες και μοτίβα χρήσης. Έτσι, για κάθε smartphoneχαράσσεται διαφορετική στρατηγική προώθησης, κι ενώ στην εποχή μας βασιλεύει το online και τα social media, τα παραδοσιακά μέσα εξακολουθούν να διατηρούν τη δύναμή τους.

Με λίγα λόγια, η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι η επιλογή του κατάλληλου μείγματος μέσων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις καταστάσεις κατά τον σχεδιασμό της στρατηγικής και διατηρώντας μία στάση ευελιξίας και προσαρμοστικότητας.

Στην κορυφή των τελευταίων τηλεπικοινωνιακών εξελίξεων, βρίσκεται η έλευση του 5G. Σε πρακτικό επίπεδο, τι έρχεται να προσφέρει στους καταναλωτές;

Το 5G θα φέρει ταχύτητες δεδομένων που είναι 20 φορές πιο γρήγορες με 10 φορές λιγότερη καθυστέρηση και 10 φορές περισσότερη συνδεσιμότητα, σε σύγκριση με το 4G. Με αυτή την εκπληκτικά γρήγορη σύνδεση, ακόμα και οι χρήστες που καταναλώνουν πάρα πολλά δεδομένα, μπορούν με μία Galaxy συσκευή 5G να απολαμβάνουν ταχύτατο streaming, loading και browsing. Αναμένεται λοιπόν να δούμε έξυπνες πόλεις, συνδεμένα αυτοκίνητα, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και ιδιωτικά 5G δίκτυα, αλλά και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα.

Θα μπορεί για παράδειγμα ο χρήστης να λειτουργεί ένα έξυπνο γραφείο και οι ομαδικές βιντεοκλήσεις να έχουν λιγότερη καθυστέρηση, να κατεβάζει γρήγορα μεγάλα αρχεία και να περιηγείται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης, θα μπορεί ακόμη κι αν βρίσκεται στο τρένο ή στο λεωφορείο, να κατεβάσει μια ολόκληρη τηλεοπτική σειρά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να φορτώσει σε μηδενικό χρόνο 4Kβίντεο και υψηλής ανάλυσης παιχνίδια μέσω cloud και να παρακολουθεί αθλητικούς αγώνες σε τόσο υψηλή ανάλυση, που θα νομίζει ότι βρίσκεται πραγματικά στο παιχνίδι.

Πώς οραματίζεστε το μέλλον των smartphones; Υπάρχει κάποια πολύ «δυνατή» τάση που αναμένετε να αναδυθεί;

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας δεκαετίας, που υπόσχεται ανάπτυξη και αλλαγή στη βιομηχανία της τεχνολογίας κινητής, ενώ αναμένεται το smartphone να αποτελέσει τον πυρήνα του οικοσυστήματος μίας έξυπνης καθημερινότητας. Ως πρωτοπόρος εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, με μακρά παράδοση στην καινοτομία, την παρουσίαση τεχνολογιών αιχμής και, κυρίως, συναρπαστικών προϊόντων, η Samsung θα είναι μία από τις εταιρείες που θα ηγηθούν αυτής της εξέλιξης.

Το 2011 παρουσιάσαμε ένα πιο ισχυρό τηλέφωνο που δημιούργησε μια κατηγορία από μόνο του, το Galaxy Note, με μεγαλύτερη οθόνη και πενάκι S Pen, για απόλυτη παραγωγικότητα εν κινήσει. Με κάθε νέα συσκευή, συνεχίσαμε να πρωτοπορούμε σε νέες τεχνολογίες οθόνης, κάμερας και απόδοσης. Πέρυσι, δημιουργήσαμε μια νέα κατηγορία με αναδιπλούμενη συσκευή, το Galaxy Fold, και αναμένουμε να κυριαρχήσει σαν τάση και μελλοντικά.

Τώρα, στις αρχές του 2021, είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να ορίσουμε μια νέα εποχή. Μια εποχή που ορίζεται όχι μόνο για χάρη της καινοτομίας, αλλά για να επιτρέψει πραγματικά εμπειρίες που είναι πιο προσωπικές, ουσιαστικές, ιδιωτικές και ασφαλείς. Εμπειρίες που θα δημιουργήσουν πιο έξυπνες συνδέσεις μεταξύ συσκευών, ατόμων, επιχειρήσεων και κοινοτήτων. Αυτό θα επιτευχθεί με βασικές εξελίξεις στις τρεις πιο σημαντικές τεχνολογίες της εποχής μας: 5G, AI και το ίντερνετ των πραγμάτων (IoT).

Η Samsung είναι υπερήφανη που οδηγεί τη σύγκλιση αυτών των τεχνολογιών και χρησιμοποιεί ως όχημα αυτών των τεχνολογιών διάφορες έξυπνες συσκευές, μεταξύ των οποίων τα smartphone, τα tablet και τα wearables. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δίνουμε ζωή σε αυτές τις νέες εμπειρίες. Μέσω ανοιχτής συνεργασίας με ηγέτες της βιομηχανίας, όπως η Google και η Microsoft, χτίζουμε ένα ισχυρό συνδεδεμένο οικοσύστημα. Επίσης, συνεργαζόμαστε διεθνώς με μεγάλους παρόχους για την επέκταση των υπηρεσιών 5G, ώστε εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότεροι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε δίκτυα επόμενης γενιάς.