Πληθώρα νέων λειτουργιών και υπηρεσιών παρουσίασε η Apple, στο συνέδριό της Worldwide Developer Conference, μεταξύ των οποίων μια ανανεωμένη οθόνη κλειδώματος για το iPhone, αλλά και μια υπηρεσία «αγορά τώρα, πληρωμή αργότερα», το Apple Pay Later, μια πολυαναμενόμενη προσθήκη στο Wallet app.

Η παρουσίαση, μέρος του εβδομαδιαίου event, δίνει μια πρόγευση από βασικά features στους developers του brand, οι οποίοι, σύμφωνα με τον CEO Tim Cook, έχουν φτάσει τα 34 εκατ. Το τελευταίο λογισμικό iPhone της Apple, το iOS 16, θα περιλαμβάνει τη νέα οθόνη κλειδώματος, επιτρέποντας στους χρήστες να εξατομικεύουν τα features, ενώ η νέα λειτουργία Live Activities θα διευκολύνει την παρακολούθηση events ή δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα update που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργαστούν μηνύματα που έχουν ήδη στείλει, αλλά και να κάνουν unsend. Βελτιώσεις υφίσταται και το Apple Watch, για το οποίο, μεταξύ άλλων, το πιο πρόσφατο λογισμικό του, το watchOS 9, καταγράφει τον ύπνο με περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται μερικούς μόλις μήνες πριν από το λανσάρισμα του νέου iPhone, που παραδοσιακά αποκαλύπτεται το φθινόπωρο.

(Πηγή: AdAge)