Εγκαταλείπει τη θέση του CEO του Twitter ο Jack Dorsey, συνιδρυτής της πλατφόρμας, παραχωρώντας τη θέση στον Chief Technology Officer της εταιρείας Parag Agrawal. Αν και η αποχώρηση από την ηγεσία θα εφαρμοστεί άμεσα, ο Dorsey θα παραμείνει στο συμβούλιο μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Αποφάσισα να αφήσω το Twitter επειδή πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει πέρα από τους ιδρυτές της», δήλωσε το στέλεχος. «Η εμπιστοσύνη μου στον Parag ως CEO του Twitter είναι βαθιά. Είναι η δική του στιγμή να ηγηθεί», σχολίασε ο ίδιος. Ο Dorsey, 45 ετών, είναι επίσης επικεφαλής της εταιρείας πληρωμών Square Inc., γεγονός που είχε προκαλέσει επικρίσεις από μετόχους, μεταξύ των οποίων η Elliott Management και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Pail Singer, οι οποίοι τον είχαν καλέσει να επιλέξει μεταξύ των δύο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η τιμή της μετοχής του Twitter ανέβηκε κατά 11%, προτού τεθεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης. Ο Dorsey είχε εγκαταλείψει και στο παρελθόν τα ηνία του Twitter, το 2008, επέστρεψε όμως στην εταιρεία το 2015.

(Πηγές: AdAge, Marketingweek.com)