Ε ναι λοιπόν, κι εμείς γυρίσαμε, κι εσείς, και πέρασαν οι μέρες των διακοπών και αλλάξτε όλοι θέμα πλέον γιατί αλλιώς δεν την βγάζουμε! Εξάλλου, το θέμα είναι να έχεις περάσει καλά στις διακοπές και να έχεις συλλέξει εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν να ανταποκριθείς με περισσότερο δημιουργικό τρόπο στις προκλήσεις της εργασίας σου (κάπου το διάβασα αυτό, αλλά δε θυμάμαι πού, προφανώς από κάποιον που πάει διακοπές αγκαλιά με το laptop) και της ζωής σου.

Αυτό είναι όμως που αναρωτιόμουν καθώς στρώθηκα να γράψω αυτήν τη στήλη. Τι απ’ όλα όσα είδα, έζησα και γεύτηκα στις διακοπές, θα μπορούσε να ενδιαφέρει μια στήλη περί της επικοινωνίας; Δύσκολη αποστολή, ομολογώ. Όχι μόνο γιατί δεν είναι και πολύ… παραγωγικό να ξαναφέρνεις στο μυαλό σου όλες τις παραλίες, τα ταβερνάκια και τις βόλτες που έκανες, ενώ βρίσκεσαι στο γραφείο σου 1η Σεπτεμβρίου, αλλά και γιατί πραγματικά δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είναι εμπνευστικό περί της δημιουργικότητας…

Εκτός ίσως, από ένα… φακελάκι ζάχαρη! Διότι κάθε φακελάκι ζάχαρη, είναι ως γνωστόν και εν δυνάμει διαφημιστικό μέσο. Αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο μήνυμα!

Από τη μία πλευρά, το εν λόγω φακελάκι έγραφε: «Ανακινήστε το φακελάκι, δίπλα στο αυτί σας. Ακούτε κάτι; Αν όχι, διαβάστε πίσω…». Και στην πίσω πλευρά: «Ακουστικά βαρηκοίας! Για όλες τις περιπτώσεις, σε προνομιακές τιμές!». Αν δηλαδή δεν έχεις ακούσει το θόρυβο της ζάχαρης μέσα στο φακελάκι, τότε μάλλον χρήζεις των υπηρεσιών του δαιμόνιου αυτού επιχειρηματία και καλά θα κάνεις να τον επισκεφθείς! Χωρίς ιδιαίτερο κόπο μάλιστα, αφού το κατάστημά του βρίσκεται δυο βήματα από την καφετέρια!

Αυτό θα πει στοχευμένο μήνυμα και αξιοποίηση του μέσου, όχι αστεία, διότι ο καλός ο Γερμανός δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο! Ναι, γερμανικής έμπνευσης ήταν το φακελάκι μας, σε υπαίθρια καφετέρια στη Βόννη της Γερμανίας, όπου με οδήγησε για λίγες μέρες η περιπλάνηση των διακοπών. Εκτός λοιπόν από ένα… δημιουργικό φακελάκι ζάχαρη, δεν νομίζω ότι οι διακοπές μου έχουν να συνεισφέρουν κατά κάποιον άλλο τρόπο στην αναζήτηση της δημιουργικότητας.

Ελπίζω να χαμογελάσατε και να μπορέσουμε να μαζέψουμε πια όλοι μαζί το μυαλό μας για να ασχοληθούμε και με τίποτε πιο ουσιαστικό… Απ’ όλα αυτά που έρχονται και θα απασχολήσουν τον κόσμο της επικοινωνίας τους επόμενους μήνες.

Διακοπές τέλος! Όποιος δεν άκουσε, ας γυρίσει το φακελάκι απ’ την ανάποδη!