Την ανάγκη θεσμοθέτησης του ρόλου των ιατρικών εταιρειών στη εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών τόνισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες στην Ελλάδα- Έργο και προσφορά στην Υγεία», που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Προϊσταμένη Τμήματος Διοίκησης Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Δρ. Χριστίνα Οικονομοπούλου, υπογράμμισε ότι μέρος της ιστορίας της ιατρικής επιστήμης στην Ελλάδα αποτελεί και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας-Νευροψυχολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Σωκράτης Παπαγεωργίου, εστιάστηκε στον ρόλο των ιατρικών εταιρειών στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών.

Σημειώνεται πως η εν λόγω έκδοση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, HealThink, KALTEQ AE και Siemens Healthineers. Media Partner ήταν η εταιρεία Perception, ενώ την εκδήλωση υποστήριξε και η Sunny Day Catering.