– Παράπλευρα κέρδη
Τα μέτρα περιορισμού του καπνίσματος
μπορεί να κάνουν πολλούς καπνιστές δυστυχισμένους, αλλά θα έχουν και άλλες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Μια από τις αρνητικότερες επιπτώσεις θα είναι η δραματική μείωση της ποσότητας, ταχύτητας και ποιότητας της απόδοσης των εργαζομένων καπνιστών. Το τσιγάρο για τον εργαζόμενο -όχι χειρωνακτικά- είναι ελιξίριο έμπνευσης και ταχύτητας. Η στέρησή του θα οδηγήσει εκ του ασφαλούς σε χαμηλότερη παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα των παραγομένων προϊόντων και υπηρεσιών, σε μια Ελλάδα, που ψάχνει την υψηλή ανταγωνιστικότητα. Αυτοί που θα κάνουν, από την άλλη πλευρά, χρυσές δουλειές, είναι οι παραγωγοί και έμποροι νικοτινούχων προϊόντων, ηλεκτρονικών τσιγάρων, μηχανημάτων κλιματισμού και εξαερισμού, καθώς και κρυστάλλων και γυψοσανίδων.

«Το κάπνισμα είναι ο κυριότερος λόγος, που υπάρχουν στατιστικές»! Liza Minnelli (1946-)

– Η διακύβευση της γλώσσας
Φτάνει κάποιος να πει μια «ελληνικούρα»,
για να την υιοθετήσουν πάμπολλοι αγράμματοι. Παράδειγμα το περιβόητο «διακύβευμα». Πρώτον, δεν υπάρχει τέτοια λέξη στην ελληνική γλώσσα. Η σωστή λέξη είναι «διακύβευση». Δεύτερον, το νόημα της «διακύβευσης» είναι εντελώς διαφορετικό, από αυτό, που εννοούν όσοι χρησιμοποιούν το ανύπαρκτο «διακύβευμα». Διακυβεύω σημαίνει «βάζω κάτι σε κίνδυνο». Και το μόνο που διακυβεύεται για άλλη μια φορά είναι η ελληνική γλώσσα!

– Στόχος τα μεγάλα ψάρια
Η παροχή αμνηστίας
σε εγκληματίες, με στόχο τη σύλληψη μεγαλύτερων «ψαριών», αποτελεί συνήθη πρακτική σε πολιτισμένα κράτη, με πρώτες τις ΗΠΑ. Και είναι πράγματι προς το κοινωνικό συμφέρον, να αμνηστεύσεις π.χ. ένα κλέφτη, για να πιάσεις ένα δολοφόνο. Κατά τούτο, είναι θετική η πρόταση του κ. Β. Μιχαλολιάκου -την οποία υιοθέτησε και συστηματοποίησε το ΠΑΣΟΚ- να δοθεί αμνηστία στον κ. Μ. Χριστοφοράκο, προκειμένου να αποκαλύψει τους συνεργούς του δωρολήπτες κρατικούς λειτουργούς ή/και πολιτικούς. Η Κυβέρνηση απέρριψε μετά βδελυγμίας στην αρχή την πρόταση, αλλά αργότερα, τόσο ο καθ’ ύλη αρμόδιος Υπουργός, κ. Ν. Δένδιας όσο και άλλα στελέχη της Ν.Δ. άφησαν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ας το κλείσουν θετικά λοιπόν, αν θέλουν να κάνουν ένα βήμα προς την κάθαρση και να κερδίσουν μερικούς πόντους αξιοπιστίας.

– Εύγε «Σκάι»!
Επειδή συχνά τα ψάλλω στα Ε.Η.Μ.Ε.,
θεωρώ υποχρέωσή μου, να συγχαρώ και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Σκάι, για τη μακρόχρονη, συνεπή και ΕΜΠΡΑΚΤΗ μάχη, που δίνει για την προστασία του περιβάλλοντος, σε πολλά επίπεδα, όπως τα σκουπίδια, τα παράνομα λατομεία, τα δάση, το νερό κ.λπ. Πολλά θα είχε να ωφεληθεί ο τόπος μας, αν κάθε ισχυρό Ε.Η.Μ.Ε. υιοθετούσε και στήριζε ένα τομέα κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. τα ναρκωτικά. Η «μοναξιά» του Σκάι είναι αξιέπαινη, αλλά και θλιβερή!

– Ο παλιός δεν είναι πάντα καλός
Κάποτε θα πρέπει να φύγει αυτή η χώρα από τη λογική των επετηρίδων. Είναι ένα μέτρο, που είχε «εφευρεθεί» για την ακομμάτιστη προαγωγή στελεχών της διοίκησης. Ένα μέτρο αναξιοκρατικό, αφού το εισιτήριο για την προαγωγή δεν δίνεται για την ικανότητα και την αποδοτικότητα, αλλά για τη… «γήρανση». Το «βραβείο» δηλαδή παίρνει ο παλιότερος κι όχι ο πιο άξιος! Χώρια, που πολύ συχνά η κομματική λογική «παραβιάζει» την επετηρίδα! Ας εφαρμοστεί λοιπόν και στις προαγωγές ένα σύστημα παρεμφερές του ΑΣΕΠ κι ας εγκαταλείψουμε την επετηρίδα.

– Οι ηττημένοι νικητές
Χρόνια τώρα «ουρλιάζει»,
κουραστικά ίσως καμιά φορά, αυτή η σελίδα, για την ανατροπή της ιστορικής τάξης στη χώρα μας, μετά τον εμφύλιο, για την δουλική επικράτηση αριστερών ιδεολογιών και τις ασύστατες ενοχές της δεξιάς. Ο Στέφανος Κασιμάτης έγραψε σχετικά στην «Καθημερινή» (5.7.09):
«… μολονότι οι κομμουνιστές συνετρίβησαν στο στρατιωτικό πεδίο, δυστυχώς νίκησαν στο πεδίο των ιδεών, με ευθύνη την οποία φέρει πρωτίστως η ίδια η Δεξιά. Έτσι, καταντήσαμε σήμερα να ζούμε σε μια γελοία χώρα, που κυβερνάται από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να περάσει ως αριστερή εκδοχή της Δεξιάς».

– Σπατάλη πόρων
Η Πνευμονολογική Εταιρία
«διαφήμισε» ότι από το 70% των καπνιστών, που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, ΜΟΝΟΝ το 5% το καταφέρνει. Επομένως, μόνον το 3,5% επί του συνόλου των καπνιστών! Από τα πιο αρμόδια χείλη λοιπόν, ομολογείται ότι όλοι αυτοί οι τεράστιοι πόροι, που αναλώνονται στον αντικαπνιστικό αγώνα, όλοι οι περιορισμοί, όλος ο πόλεμος εναντίον των καπνιστών, ως πολιτών β’ κατηγορίας, θα έχουν -ίσως- ως αποτέλεσμα τη μείωσή τους κατά 3,5%!!! Μεγαλύτερη σπατάλη πόρων και δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί για ένα τόσο φτωχό στόχο!