Τα διαφημιστικά break «έκριναν» το κλείσιμο του deal και απέτρεψαν την ανατροπή από τον Alpha. Το μεγάλο στοίχημα του ΑΝΤ1 και η εσωστρέφεια στο Open μετά την απώλεια της σατιρικής εκπομπής.

Νέα δεδομένα για τη μάχη του ανταγωνισμού δημιουργούνται στην εκπνοή του έτους, με διαρκείς προσθήκες και αλλαγές στην τηλεοπτική σκακιέρα που στόχο έχουν να ανατρέψουν την έως τώρα κατάταξη. Σημαντικά boost στα ποσοστά του ευελπιστεί να πάρει ο ΑΝΤ1 που «κλείδωσε» τους «Ράδιο Αρβύλα» μετά από διαπραγματεύσεις-θρίλερ. Αγγίζοντας πλέον την πρωτιά για αρκετές ημέρες την εβδομάδα, ο Alpha μπήκε «σφήνα» κάνοντας δελεαστική πρόταση στον Αντώνη Κανάκη, με στόχο να «κλειδώσει» την πρωτιά και να αποτρέψει την άνοδο του ΑΝΤ1. Τελικά η «μάχη» κρίθηκε στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στα… διαφημιστικά διαλείμματα.

Οι «Ράδιο Αρβύλα» ζήτησαν να συμβολαιοποιηθούν τα διαφημιστικά break (η ώρα που θα πραγματοποιούνται αλλά και η διάρκεια) για να μην διακινδυνεύσουν να χάσουν σε τηλεθέαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Alpha αρνήθηκε να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα και έτσι οι «Ράδιο αρβύλα» έριξαν άγκυρα στο Μαρούσι, με καθημερινή παρουσία (Δευτέρα –Πέμπτη) ζωντανά στις 20.00. Η επιστροφή της σατιρικής εκπομπής που αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 1/11, θα φέρει σημαντική αναστάτωση στη ζώνη στις… παρυφές της prime time, όπου θα «χτυπήσει» 3 δελτία ειδήσεων (Star, Mega, Σκάι), ενώ ανησυχία επικρατεί και στον Alpha για τις κωμικές του σειρές («Άσε μας ρε μαμά» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα») που θα βρουν αξιόμαχο αντίπαλο στο πρόσωπο των Θεσσαλονικέων.

Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων των «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 σηματοδοτεί και σημαντική «ήττα» για το Open. Χωρίς τους «Αρβύλα», το κανάλι του Κορωπίου εμφανίζεται οριστικά αποδυναμωμένο, με κενά στη διοίκηση που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί, αλλά και χωρίς ένα πρόγραμμα-σημαία, γεγονός που ενισχύει τα φαινόμενα εσωστρέφειας. Μαζί με την επιστροφή του Αντ. Κανάκη, ο ΑΝΤ1 αναμένεται να τροποποιήσει μεγάλο μέρος του προγράμματος του, με τον «Ήλιο» να ακολουθεί στις 21.15 και τις «Άγριες Μέλισσες» να μετακινούνται στις 10.15-10.20 ώστε να βγουν από τη «σφαίρα επιρροής» του «Σασμού». Παράλληλα, αναμένεται η πρεμιέρα του «Ελλάδα έχεις ταλέντο», ενώ επισπεύδεται η «Φάρμα» με πρεμιέρα στα μέσα Δεκεμβρίου.