Συμπληρώνοντας πέντε χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας τους, Adidas και Parley for the Oceans επιβεβαιώνουν τη δέσμευση στο κοινό τους όραμα να βοηθήσουν στον τερματισμό της παγκόσμιας κρίσης πλαστικών απορριμμάτων, να συμβάλλουν στην οικολογική καινοτομία και αλλαγή στον κλάδο των αθλητικών ειδών και να προωθήσουν τη συνολική αντικατάσταση του πλαστικού.

Η συνεργασία είχε ανακοινωθεί στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 2015 Parley «Oceans. Climate. Life», στα Ηνωμένα Έθνη και έκτοτε έχει οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις στην οικολογική καινοτομία του κλάδου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Adidas σταδιακά εξαλείφει τον παρθένο πολυεστέρα από τα προϊόντα της και μέχρι το τέλος του 2020 πάνω από το 50% το συνολικού πολυεστέρα που χρησιμοποιεί θα είναι ανακυκλωμένος.

Για να γιορτάσουν την επέτειο, Adidas και Parley παρουσίασαν το Adidas Parley UltraBoost DNA, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2015. Για κάθε ζευγάρι που πωλήθηκε μεταξύ 26 και 29 Ιουνίου, η Adidas θα συνεισφέρει με 30 ευρώ για την υποστήριξη του Parley.