Ο Ishac Bertran, επικεφαλής της ομάδας Interaction Design στο Seed Studio της Google Devices & Services, σχεδίασε ένα πρωτότυπο τηλέφωνο με εικόνες, εστιασμένο αποκλειστικά στη φωνή, δίχως τους περισπασμούς ενός smartphone. Μοιραζόμενος την ιδέα του στο LinkedIn, ανέφερε: «Έφτιαξα ένα τηλέφωνο για την κόρη μου.
Είναι πολύ απλό: σηκώνεις το ακουστικό, πατάς το κουμπί με το άτομο που θέλεις να μιλήσεις και καλείται ο αριθμός του. Οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν, επίσης, να την καλέσουν και το τηλέφωνο θα χτυπήσει. Αν δεν είναι εκεί, μπορούν να αφήσουν μήνυμα, το οποίο μπορεί να ακούσει πατώντας το κόκκινο κουμπί».
Σε πειραματικό επίπεδο, η συσκευή αξιοποιεί το Gemini
Live API, επιτρέποντας στα παιδιά να καλούν ακόμη και φανταστικούς χαρακτήρες, όπως η Kiki ή ο Totoro. Αν και βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, το έργο διερευνά πώς το hardware, η τεχνητή νοημοσύνη και η παιδική φαντασία θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με πιο ενσυνείδητους και ουσιαστικούς τρόπους.
(Πηγή: Famous Campaigns)
