Η έλευση των Retail Media οδήγησε ορισμένους να ισχυριστούν (πρόωρα, όπως αποδείχτηκε) ότι οι εκδότες θα ήταν τα «θύματα» αυτής της τάσης καθώς η διαφημιστική δαπάνη θα μετατοπιζόταν πλήρως
από παραδοσιακά content sites σε assets των retailers.

Κι όμως, οι εξελίξεις αναδεικνύουν μία διαφορετική εικόνα: οι broadcasters και publishers που «αγκαλιάζουν» αυτή τη τάση και αναζητούν το νέα σημεία προστιθέμενης αξίας ευημερούν και αποκτούν μερίδιο, μέσω πρακτικών ποιοτικού (και στοχευμένου) περιεχομένου και data συνεργασίες με retailers. Αυτά τo νέο στρατηγικό πλαίσιο, ανάμεσα σε άλλα θέματα, θα καλύψουν στο επικείμενο Digital Ad Next Conference «Retail Media 3.0» οι Daniel Gerold, Director of Data Operations, RTL / Ad Alliance και Sophie Cassam, Chief Digital Officer, Le Parisien αναδεικνύοντας σημαντικές καινοτομίες και κρίσιμα «dos & don’ts» μέσω από ιδιαίτερα επιτυχημένα case studies.

Το Digital Ad Next Conference θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 13 Μαρτίου στο ΟΤΕ Academy, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΔΕ και του ΙΑΒ Hellas και απευθύνεται σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη από advertisers/brands, retailers, media και digital agencies, publishers και broadcasters καθώς και παρόχους τεχνολογικών λύσεων.