Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Τύρναβος φιλοξένησε τη Γιορτή Τσίπουρου & Αποσταγμάτων. Υπό τη διοργάνωση της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Λάρισας, πλήθος επισκεπτών και κατοίκων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, οποία επέστρεψε μετά από 15 χρόνια απουσίας. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ήταν και το Τσίπουρο Δεκαράκι, με γευστικές δοκιμές που ενθουσίασαν το κοινό, όπως επισημαίνεται.
Το βασικό χαρακτηριστικό που καθιστά το Δεκαράκι ξεχωριστό είναι η διαδικασία απόσταξής του και ο πλούσιος, αυθεντικός αρωματικός του χαρακτήρας. Τα αρώματα από τα διαφορετικά στέμφυλα αναδεικνύονται μέσα από την παραδοσιακή διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης, που πραγματοποιείται μέσα σε χειροποίητους, ελληνικούς, χάλκινους άμβυκες.
Τα μονοποικιλιακά αποστάγματα της οικογένειας Δεκαράκι παράγονται χωρίς γλυκάνισο και με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, προσφέροντας τρεις επιλογές: Μαλαγουζιά, Μοσχάτο και Ροδίτης.
