Η Freenow υλοποίησε έρευνα για την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Singles, στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας το 57% των Ελλήνων πιστεύει ότι αξίζει να γιορτάζεται εξίσου.

Η έρευνα διεξήχθη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης και αναφέρει ότι στους Έλληνες, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται σε σχέση ή όχι, αρέσει να περνούν χρόνο και μόνοι τους, ενώ η πλειοψηφία αυτών δηλώνει ότι με την ίδια διάθεση θα πήγαινε χωρίς παρέα σε ένα εστιατόριο, στο γυμναστήριο ή στο σινεμά.

Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κανονίζουν ταξίδια μόνοι τους, σε προορισμούς εντός Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό. Επιπλέον, 33% θεωρούν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ευκαιρία να εκδηλώσουν την αγάπη τους σε κοντινά τους πρόσωπα και να περάσουν χρόνο με οικογένεια και φίλους.

Όσον αφορά στη μεταφορά τους, οι περισσότεροι επιλέγουν ταξί για να βγουν ραντεβού στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους επιλέγουν να βγουν μόνοι, με σχεδόν 1/3 των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι το ταξί είναι ο πιο γρήγορος, ασφαλής και εύκολος τρόπος μετακίνησης.