Ενώ το 65% των ευρωπαίων ηγετών επιχειρήσεων συμφωνεί ότι αντιμετωπίζει το πιο απαιτητικό περιβάλλον διαχρονικά, το 77% θεωρεί πως οι οργανισμοί θα επιταχύνουν την ανάπτυξή τους εν μέσω οικονομικής ύφεσης, σύμφωνα με τη νέα μελέτη «Accelerating Europe’s path to reinvention» της Accenture που ανακοινώθηκε στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Συγκεκριμένα, το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος είναι η κορυφαία πρόκληση που επηρεάζει τα περιθώρια κέρδους, όπως σημείωσε το 19% των ερωτηθέντων, με δεύτερη τις αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα (14%). Παρά τις προκλήσεις, το 81% πιστεύει ότι οι οργανισμοί τους είναι προετοιμασμένοι για τα μελλοντικά αναπτυξιακά τους πλάνα, έχοντας ήδη ξεπεράσει την πανδημία.

«Η ανθεκτικότητα που επέδειξαν έως τώρα οι ηγέτες μπορεί να εξηγήσει την αυτοπεποίθησή τους, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των σημερινών αντίξοων συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής κρίσης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Jean-Marc Ollagnier, CEO της Accenture για την Ευρώπη. «Ωστόσο, αυτό που διακυβεύεται είναι η ανταγωνιστικότητά τους μακροπρόθεσμα».