Η Microsoft διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Startup Pathways, το πρώτο Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 3 μηνών, που έχει στόχο να προετοιμάσει 12 νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους τουλάχιστον 4 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Οι 12 startups θα ενταχθούν επίσης στο πρόγραμμα «Microsoft for Startups – Founders’ Hub».

Με την ολοκλήρωση του Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator, οι συμμετέχουσες startups θα είναι σε θέση να καταρτίσουν το Sustainability Action Plan τους και να το παρουσιάσουν σε επιτροπή αξιολόγησης ενώ θα προετοιμάσουν και το πρώτο Sustainability Report τους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Microsoft, διοργανώνεται από τη Startup Pathways και απευθύνεται σε startups οι οποίες: βρίσκονται σε MVP στάδιο με σαφή πρόθεση επίτευξης των Social Entrepreneurship Goals, δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως smart cities, green energy, education, med tech, diversity & inclusion, food waste, agro κ.ά., αναπτύσσουν ή διαθέτουν προϊόντα ή υπηρεσίες ψηφιακής τεχνολογίας.