Οι επιχειρήσεις είναι σύνθετοι οργανισμοί και η δουλειά του ηγέτη γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη. Πολλά είναι τα θέματα που διαγκωνίζονται για την προσοχή του, οι προτεραιότητες δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρες ούτε αναμφίβολα συμβατές μεταξύ των διαφόρων μερών που απαρτίζουν τον οργανισμό, ενώ διλήμματα εμφανίζονται συχνά, τα οποία δεν είναι βέβαιο πως πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μέσα στη «φασαρία» της καθημερινότητας και της τρέχουσας διαχείρισης είναι εύκολο το σημαντικό να επισκιασθεί από το ασήμαντο, το μείζον από το έλασσον. Η ευθυκρισία (judgment) αναδεικνύεται, λοιπόν, στη μεγαλύτερη αρετή του σύγχρονου ηγέτη, που καλείται με διαύγεια σκέψης, σύνεση και ανεπτυγμένη κρίση να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Ποια είναι τα στοιχεία της ευθυκρισίας και πώς καλλιεργούνται; Πώς ένας ηγέτης ζυγίζει αντικρουόμενες προτεραιότητες ή αξίες προκειμένου να λάβει τις σωστές αποφάσεις; Πώς μπορεί να αναπτυχθεί η φρόνηση έτσι ώστε αυτή να μην είναι μόνο γνώρισμα συγκεκριμένων ατόμων αλλά δεξιότητα όλου του οργανισμού; Πώς λειτουργεί ο ηγέτης ως πρότυπο ευθυκρισίας για όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της επιχείρησής του;

Στο ετήσιο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ -την κορυφαία συνάντηση διαλόγου και ενημέρωσης των επιχειρηματικών ηγετών της χώρας- ομιλητές διεθνούς ακτινοβολίας και επιτυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες, με όραμα και εμπειρία, θα παρουσιάσουν χρήσιμα case studies και θα συζητήσουν για την τέχνη της ορθής κρίσης και την ικανότητα του ηγέτη να χειρίζεται διλήμματα με σύνεση, φρόνηση και τόλμη.

Η τέχνη της ορθής κρίσης
Η ευθυκρισία, η ικανότητα να αυτοσχεδιάζει, να σκέφτεται και να κρίνει πέρα από γραφειοκρατικές νόρμες είναι τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού ηγέτη, υποστηρίζει ο Barry Schwartz, ο οποίος προσαρμόζει το αριστοτελικό πρότυπο της «πρακτικής σοφίας» στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Καθηγητής στο φημισμένο Swarthmore College των Η.Π.Α. και συγγραφέας του εμβληματικού βιβλίου «Practical Wisdom», είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ομιλητής και οι εξαιρετικές παρουσιάσεις του έχουν εκατομμύρια views στο διαδίκτυο. Επικοινωνιακός, άμεσος και με μεστό λόγο, στο 26ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ θα μιλήσει για τα γνωρίσματα της ορθής κρίσης, θα αποδομήσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες.

Ο Gary Lubner, CEO της Belron Group (Carglass, Autogrlass, Safelite), είναι από τους ηγέτες που μπορούν να μιλήσουν με εγκυρότητα για το πως ζυγίζουν καταστάσεις και πρόσωπα, σε τι δίνουν προτεραιότητα και πως καταλήγουν να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Υπό την ηγεσία του ο όμιλος Belron τριπλασίασε το μέγεθός του και αναδείχθηκε σε market leader παγκοσμίως στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτων, με περισσότερους από 26.000 εργαζόμενους σε 34 χώρες. Ως CEO με τεράστια εμπειρία, θα μοιραστεί με τους συνέδρους success stories και εμπειρίες από τη διοίκηση ενός πολυεθνικού οργανισμού και θα εστιάσει στο πως αντιμετωπίζει δύσκολα θέματα για τα οποία δεν έχει πάντοτε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Ως ηγέτης μίας από τις πιο σημαντικές εταιρείες δημοσκοπήσεων της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ben Page επικοινωνεί συχνά στους πελάτες του την ασάφεια και την αβεβαιότητα του «έξω» κόσμου και τους καλεί να την αντιμετωπίσουν. Στην πολυετή καριέρα του έχει διευθύνει εκατοντάδες έρευνες σε τομείς όπως η αξιολόγηση υπηρεσιών, η εξυπηρέτηση πελατών και οι επικοινωνίες και έχει συνεργαστεί με εταιρείες κολοσσούς όπως η Shell, η IBM και η BAE Systems. Πολυγραφότατος και ευφραδής ομιλητής, θεωρείται μία από τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον Δημόσιο Τομέα της χώρας του, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργικό συμβούλιο.

Τους τρεις κεντρικούς ομιλητές της 1ης ημέρας του συνεδρίου θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες, άνθρωποι της πράξης, οι οποίοι θα μοιραστούν εμπειρίες και θα συζητήσουν για την ορθή κρίση και την πρακτική σοφία στην καθημερινότητα του ηγέτη. Ο Χρήστος Μεγάλου, FairFax Financial Holdings Limited, ο Παντελής Παντελιάδης, Επιχειρηματίας, Ιδρυτής, Όμιλος Metro και ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Metro θα παρουσιάσουν με άμεσο τρόπο προσωπικά παραδείγματα ηγετικής ευθυκρισίας και θα μιλήσουν για τη σημασία της διαύγειας στη σκέψη των ηγετών.

Διαύγεια νου στην εξερεύνηση της ζωής
Η δεύτερη ημέρα του 26ου Συνεδρίου ΕΑΣΕ είναι αφιερωμένη στη δύναμη της θέλησης και στη σημασία της διαύγειας στην επίτευξη στόχων ζωής. Ο Miles Hilton-Barber, γνωστός ως «ο τυφλός εξερευνητής» θα μιλήσει για το πως μπορούμε να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις που όλοι κρύβουμε μέσα μας προκειμένου να ξεπεράσουμε όχι μόνο τα εμπόδια που συναντάμε στον δρόμο μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αν και έχασε την όρασή του σε νεαρή ηλικία δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει τα όνειρά του επιλέγοντας μια ζωή γεμάτη προκλήσεις και περιπέτειες. Με μότο «τα μόνα όρια στη ζωή είναι αυτά που θέτουμε εμείς στον εαυτό μας», έχει πετάξει με ένα μικρό αεροσκάφος την απόσταση Λονδίνο-Σίδνεϊ, έχει διασχίσει την Ανταρκτική, έχει τρέξει 150 μίλια στην έρημο Σαχάρα, έχει τερματίσει στον υπερμαραθώνιο των έντεκα ημερών στην Κίνα και έχει πάρει μέρος στον Παγωμένο Μαραθώνιο της Σιβηρίας –και αυτά είναι μόνο μερικά από τα απίστευτα κι όμως αληθινά επιτεύγματά του.

Την ίδια ημέρα, ο Πέτρος Πολυχρόνης, καταξιωμένος θεραπευτής-ψυχίατρος και ειδικός σε θέματα υποστήριξης οικογενειών, θα μιλήσει μέσα από παραδείγματα για τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε προκειμένου να διαχειριστούμε την πολυπλοκότητα της ζωής και για τον ρόλο των γονιών σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, θα συζητήσει με τους σύνεδρους θέματα που αφορούν στο bullying, την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο Θωμάς Κινδύνης, ηθοποιός και ιδρυτής του πολυχώρου «Μορφές Έκφρασης», θα παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες μπορούν να επιτύχουν πνευματική, ψυχική και συγκινησιακή πληρότητα μέσα από την τέχνη, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία.

Τo συνέδριο με μια ματιά
– Το κορυφαίο φόρουμ ενημέρωσης και διαλόγου των ηγετών στην Ελλάδα εδώ και 26 χρόνια.
– Δύο ημέρες εργασιών (Παρασκευή & Σάββατο) δίπλα στη θάλασσα, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αττικής.
– Δωρεάν συμμετοχή των συντρόφων των συνέδρων τη 2η ημέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στην προσωπική ανάταξη, τη δύναμη της θέλησης και την οικογένεια.
– Ανατρεπτικές ομιλίες διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
– Υψηλού επιπέδου κοινό και άριστες συνθήκες για επαγγελματική δικτύωση, με τη συμμετοχή 350+ CEOs, Γενικών Διευθυντών και επιχειρηματιών. 
– Έμφαση στον βιωματικό χαρακτήρα, τον διάλογο και το networking.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΑΣΕ, www.ease.gr.