Οι επιχειρήσεις είναι σύνθετοι οργανισμοί και η δουλειά των ηγετών γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη. Πολλά είναι τα θέματα που διαγκωνίζονται για την προσοχή τους, οι προτεραιότητες δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρες ούτε αναμφίβολα συμβατές μεταξύ των διαφόρων μερών που απαρτίζουν τον οργανισμό, ενώ διλήμματα εμφανίζονται συχνά, τα οποία δεν είναι βέβαιο πως πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μέσα στη «φασαρία» της καθημερινότητας και της τρέχουσας διαχείρισης είναι εύκολο το σημαντικό να επισκιασθεί από το ασήμαντο, το μείζον από το έλασσον, το όλον από το επιμέρους. Ο χειρισμός της ασάφειας, των διλημμάτων και της αβεβαιότητας απαιτεί ανεπτυγμένη κρίση (judgment). Η ευθυκρισία του ηγέτη δοκιμάζεται καθημερινά: στους συνεργάτες που επιλέγει και καθοδηγεί, στις στρατηγικές αποφάσεις που λαμβάνει (ή δεν λαμβάνει), στα επίμαχα θέματα που καλείται να χειριστεί.

Το συνέδριο της ΕΑΣΕ
Στο 26ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ, το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi, ομιλητές διεθνούς ακτινοβολίας και επιτυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες και μάνατζερ θα μιλήσουν για τον ηγέτη ως πρότυπο ευθυκρισίας για όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της επιχείρησής του.
– Ποια είναι τα στοιχεία της ευθυκρισίας και πώς καλλιεργούνται;
– Πώς ένας ηγέτης «ζυγίζει» αντικρουόμενες προτεραιότητες ή αξίες προκειμένου να λάβει τις σωστές αποφάσεις; 
– Πώς μπορεί να αναπτυχθεί η φρόνηση έτσι ώστε αυτή να μην είναι μόνο γνώρισμα συγκεκριμένων ατόμων αλλά δεξιότητα όλου του οργανισμού;
– Πώς λειτουργεί ο ηγέτης ως πρότυπο ευθυκρισίας για όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της επιχείρησής του;
Το Συνέδριο της ΕΑΣΕ θα δώσει έμφαση στον βιωματικό χαρακτήρα, τον διάλογο και το networking. Μάλιστα, η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι σύντροφοι των συνέδρων, είναι αφιερωμένη στη δύναμη της θέλησης και στη σημασία της διαύγειας στην επίτευξη στόχων ζωής. Την ημέρα αυτή, εκλεκτοί ομιλητές θα καταδείξουν τη σημασία της θετικής στάσης ζωής και της αρμονικής ισορροπίας μεταξύ της νόησης και του συναισθήματός και θα μιλήσουν για καθημερινές δράσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε πνευματική και ψυχική πληρότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΑΣΕ, www.ease.gr.

ΟΙ KEYNOTE SPEAKERS ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Barry Schwartz, Radical Thinker & Psychologist
Επικοινωνιακός, άμεσος, με μεστό λόγο ο Barry Schwartz προσαρμόζει το αριστοτελικό πρότυπο της «πρακτικής σοφίας» στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον για να αποδομήσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να αναδείξει τα θεμελιώδη στοιχεία της αποτελεσματικής ηγεσίας, τη σπουδαιότητα της ευθυκρισίας και της ικανότητας του καλού ηγέτη να αυτοσχεδιάζει, να σκέφτεται και να κρίνει πέρα από γραφειοκρατικές νόρμες.

Gary Lubner, CEO, Belron Group (Carglass, Autoglass, Safelite)
Επικεφαλής ενός επιτυχημένου ομίλου, ο οποίος υπό την ηγεσία του έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε  market leader διεθνώς, o Gary Lubner είναι από τους ηγέτες που μπορούν να μιλήσουν με εγκυρότητα για το πως «ζυγίζουν» καταστάσεις και πρόσωπα, σε τι δίνουν προτεραιότητα και πώς καταφέρνουν να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Θα μοιραστεί με τους συνέδρους success stories, λάθη και εμπειρίες από τη διοίκηση ενός πολυεθνικού οργανισμού.

Ben Page, CEO, Ipsos MORI
Επικεφαλής μίας από τις πιο σημαντικές εταιρείες δημοσκοπήσεων της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ben Page επικοινωνεί συχνά στους πελάτες του την ασάφεια και την αβεβαιότητα του «έξω» κόσμου και τους καλεί να την αντιμετωπίσουν. Στην πολυετή καριέρα του έχει διευθύνει εκατοντάδες έρευνες και έχει συνεργαστεί με εταιρείες κολοσσούς. Πολυγραφότατος και ευφραδής ομιλητής, θεωρείται μία από τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον Δημόσιο Τομέα της χώρας του.

Miles Hilton-Barber, Motivational Speaker
«Τα μόνα όρια στη ζωή είναι αυτά που εμείς βάζουμε στον εαυτό μας», υποστηρίζει ο Miles Hilton-Barber. Αν και έχασε την όρασή του σε νεαρή ηλικία, δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει τα όνειρά του επιλέγοντας μια ζωή γεμάτη προκλήσεις και περιπέτειες. Θα μιλήσει για τα απίστευτα κι όμως αληθινά επιτεύγματά του μετουσιώνοντας τις εμπειρίες του σε συναρπαστικές ιστορίες έμπνευσης, αυτοβελτίωσης και παρακίνησης.

Οφέλη από τη συμμετοχή στο συνέδριο ηγεσίας ΕΑΣΕ:
– Networking – Καλλιεργήστε νέες επαγγελματικές σχέσεις και ενδυναμώστε τις σχέσεις με τους πελάτες σας.
– Ακούστε ανατρεπτικές ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές που εστιάζουν σε πρακτικές out of the box.
– Ενημερωθείτε για τις σύγχρονες τάσεις και πρακτικές μάνατζμεντ.
– Μοιραστείτε με τους/τις συντρόφους σας τις προσωπικές ιστορίες θέλησης και θετικής στάσης ζωής εκλεκτών ομιλητών τη 2η ημέρα του Συνεδρίου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Παρασκευή 15 Μαΐου
Ιστορίες με ευθυκρισία: Μέσα στην ομίχλη βρίσκω τον στόχο μου
Ο Χρήστος Μεγάλου, επιτυχημένος μάνατζερ με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα (Eurobank, Credit Suisse) και οι Παντελής και Αριστοτέλης Παντελιάδης, καταξιωμένοι επιχειρηματίες στον χώρο του λιανεμπορίου, θα παρουσιάσουν με άμεσο τρόπο προσωπικά παραδείγματα ηγετικής ευθυκρισίας (judgment) και θα μιλήσουν για τη σημασία της διαύγειας στη σκέψη των ηγετών οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν τολμηρούς και απαιτητικούς στόχους.

Σάββατο 16 Μαΐου
Εστιάζοντας στον μικρόκοσμό σου, χάνεις τον κόσμο όλον
Πέτρος Πολυχρόνης, Ψυχίατρος & Διευθυντής Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.)
Ειδικός σε θέματα υποστήριξης οικογενειών και καταξιωμένος θεραπευτής, θα μιλήσει μέσα από παραδείγματα για τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε προκειμένου να διαχειριστούμε την πολυπλοκότητα της ζωής, για τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και για τον ρόλο των γονιών σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς.

Όταν σερφάρουν τα παιδιά μας ανάμεσα σε καρχαρίες
Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Δικτύου
Με μεγάλη εμπειρία σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο, θα συζητήσει με τους συνέδρους για τον σχολικό εκφοβισμό, την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.

Όλα όσα ένα σύγχρονο σχολείο δεν διδάσκει
Θωμάς Κινδύνης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Ιδρυτής πολυχώρου «Μορφές Έκφρασης»
Παιδαγωγός και ιδρυτής ενός πρότυπου καλλιτεχνικού σχολείου (με δωρεάν φοίτηση) το οποίο έχει ως στόχο την αρμονική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, θα παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες μπορούν να επιτύχουν πνευματική, ψυχική και συγκινησιακή πληρότητα μέσα από την τέχνη, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία.